Α. Βαφειάδης – Εστίαση: Κίνηση τα Σαββατοκύριακα μειωμένα τα έσοδα τις καθημερινές

Μειωμένη κίνηση τις καθημερινές και αύξηση του τζίρου τα Σαββατοκύριακα καταγράφουν οι εστιάτορες της Ροδόπης, σύμφωνα με τον πρόεδρό τους, κο Ανέστη Βαφειάδη. Η κίνηση και αυτό το Σαββατοκύριακο ήταν ικανοποιητική, αλλά, όπως είπε, δεν αρκεί για να καλύψει τη μείωση των εσόδων.

Ένα Σαββατοκύριακο διαφορετικό για κλαμπ, μπαρ, πολύ μεγάλα μαγαζιά, αλλά και την εστίαση αυτό που πέρασε, μετά από πολύ καιρό, καθώς οι πελάτες μπορούσαν να διασκεδάζουν και όρθιοι. Ωστόσο, από μόνο του ένα Σαββατοκύριακο δεν φτάνει για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της μειωμένης κίνησης. «Δεν αρκεί ένα Σαββατοκύριακο για να φέρει την «Άνοιξη»» είπε χαρακτηριστικά είπε ο κος Βαφειάδης μιλώντας σήμερα Δευτέρα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (21-2-2022) . Ο πρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων Ροδόπης, ο κος Ανέστης Βαφειάδης σημείωσε ότι αυτό που πραγματικά άλλαξε μόνο είναι η ανεμπόδιστη παρουσία και των όρθιων πελατών.

«Ούτε οι πληρότητες άλλαξαν, ούτε οι αποστάσεις στα τραπέζια κι αυτό είναι ένα παράλογο εντελώς» είπε προσθέτοντας ότι από τη μια επετράπη στους πελάτες να κινούνται όρθιοι, από την άλλη οι αποστάσεις στα τραπέζια παραμένουν ως είχαν, δηλαδή στο 1- 1,20 m , η πληρότητα να είναι λιγότερη (50-60%) κι όχι στο 100%. «Ποιο το νόημα αυτών των μέτρων;» αναρωτήθηκε προσθέτοντας ότι δεν γνωρίζει το αποτέλεσμα αυτών των μέτρων στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Αντιθέτως, γνωρίζει καλά, όπως είπε, το άγχος και την ανασφάλεια που δημιουργεί σε καταστηματάρχες και υπαλλήλους για την πιστή τήρηση και εφαρμογή τους. «Η προσοχή και ο έλεγχος δημιουργεί ένα άγχος» είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ανέφερε πως δεν λείπουν και οι συνέπειες στο ίδιο το ταμείο των επιχειρήσεων με την απώλεια εσόδων. Τις καθημερινές δεν σημειώνεται κίνηση παρά μόνο τα Σαββατοκύριακα» ανέφερε ο κος Βαφειάδης. «Δεν ελπίζω σε επιπλέον μέτρα στήριξης, παρά μόνο αν θα υπάρξει κάποια ανακοίνωση για τις επιστρεπτέες προκαταβολές» είπε.
«Μέχρι να βγούμε στην κανονικότητα, να αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου, να αφήσουμε πίσω μας το χειμώνα», δεν προέβλεψε αλλαγές προς το καλύτερο. Μοναδική “ανάσα”, παραδέχτηκε, η παρουσία των φοιτητών που από μόνη τους όμως δεν αρκεί. «Δεν δουλεύουν όλοι με τους φοιτητές και τις φοιτήτριες» σχολίασε χαρακτηριστικά σημειώνοντας πως με τη σειρά τους προέρχονται από οικογένειες που δίνουν το δικό τους αγώνα σε καιρούς δύσκολους.
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αναγκαιότητα όταν η υγειονομική κρίση το επιτρέψει να διοργανώσουν από κοινού εκδηλώσεις με το δήμο για την τόνωση της αγοράς. «Πάντα το ζητάμε, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας πολύ καιρό τώρα» είπε και υπενθύμισε πόσο σημαντική ήταν η συμβολή της Ομοσπονδίας Ροδόπης και του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής με αποκορύφωμα τη διοργάνωση της εκδήλωσης: «Λευκές Νύχτες». «Έχουμε καταθέσει άπειρες προτάσεις, είναι στα συρτάρια τους, εδώ είμαστε αν θέλουν να τις συζητήσουμε ξανά» κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος