Στη Ροδόπη, παρά το δημογραφικό πρόβλημα, είναι υποβαθμισμένη η στήριξη των 1.897 πολύτεκνων οικογενειών δήλωσε η Αγγελική Τσουκάτου, πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Ροδόπης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες».
Όπως είπε παρά τη «γραμμή άμυνας» που κρατούν οι πολύτεκνες οικογένειες «το κράτος εξακολουθεί να μην στηρίζει ουσιαστικά». Όσον αφορά στα ζητήματα που έθεσε η κα. Τσουκάτου, αυτά έχουν να κάνουν με δικαιώματα που υπήρχαν στο παρελθόν και έχουν καταργηθεί, όπως είπε, μέτρα που αφορούν στις ευνοϊκές προσλήψεις, στην παροχή ειδικών μέτρων στήριξης.
Μίλησε για τη χορήγηση από την Περιφέρεια εκπτωτικών κουπονιών για αγορές από τις λαϊκές αγορές και τις δημοτικές αγορές στην αν.Μ.Θ., μέτρο που εφαρμόζεται ήδη στην Κεντρική Μακεδονία.
«Περισσότερες οι πολύτεκνες οικογένειες της Ροδόπης από τις ήδη εγγεγραμμένες. Όπως περισσότερες ήταν και οι παροχές στο παρελθόν, όπως οι μειώσεις στους λογαριασμούς ΔΕΚΟ. Θεωρούμε ότι είναι αντισυνταγματικό το γεγονός ότι καταργήθηκε το πολυτεκνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ γιατί βάσει εισοδηματικού κριτηρίου δεν μπορούμε να μπούμε στο κοινωνικό τιμολόγιο», ανέφερε. Παράλληλα σημείωσε: «Βρισκόμαστε σε πολύ άσχημη κατάσταση, είναι πολλές οι οικογένειες οι οποίες αδυνατούν να πληρώσουν δόσεις στη ΔΕΗ».
Μίλησε για την ανάγκη αλλαγής στο τιμολόγιο της ΔΕΥΑΚ, θέτοντας το αίτημα προς την διοίκηση για ισόβια παροχή της μείωσης 50% ως έκπτωση στις πολύτεκνες (μέτρο που ισχύει για τις Τρίτεκνες Οικογένειες, ΑμεΑ και Ανάπηρους Πολέμους). Ζήτησε να δοθούν επιπλέον κίνητρα και σημείωσε: «Δυστυχώς δεν σέβονται την πολύτεκνη οικογένεια. Σε άλλα κράτη η παροχή βοήθειας ουσιαστικότερη. Εδώ στην Ελλάδα βάλλεται η πολύτεκνη οικογένεια, όλοι οι πολύτεκνοι έχουν παράπονα από το κράτος».
Πιο συγκεκριμένα τόνισε την ανάγκη οι υπεύθυνοι να επαναφέρουν μέτρα που έχουν καταργηθεί, όπως: Πολυτεκνική σύνταξη, μειώσεις στους Λογαριασμούς ΔΕΚΟ, μοριοδότηση για τις πανελλαδικές εξετάσεις, προσλήψεις ΑΣΕΠ, κατάργηση του εισοδηματικού κριτηρίου. «Η Κυβέρνηση μας είχε υποσχεθεί πολλά, μόλις ανέλαβε την εξουσία, δεν έχει γίνει τίποτα ακόμη», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τέλος, επισήμανε πως κάτι «θα έπρεπε να γίνει και στο θέμα της στέγασης», σημειώνοντας το αίτημα της δωρεάν στέγασης: «Δωρεάν στέγαση, όπως σε άλλες χώρες: Ελβετία, Ολλανδία, Ουγγαρία” και κατέληξε με τη σημείωση: “Έγιναν κάποιες ελαφρύνσεις και μειώσεις στα δάνεια τα στεγαστικά, αλλά δεν δίνεται κάτι δωρεάν».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος