Α. Τσονίδης: “Ο Ράφτης Κυριών” περιοδεύει στην αν.Μ.Θ

Α. Τσονίδης: “Ο Ράφτης Κυριών” περιοδεύει στην αν.Μ.ΘΜε εντυπωσιακό ξεκίνημα τις τρεις παραστάσεις στις έδρες των παλιών δήμων: Κυπρίνου, Βύσσας και Ρύζια ο Ράφτης Κυριών του Ζωρζ Φεντώ ετοίμασε τις βαλίτσες του ξεκινά το δικό του «ταξίδι» στην αν.Μ.Θ. «Πρόκειται για μια απίστευτη φάρσα, μια κωμωδία καταστάσεων και παρεξηγήσεων με καταπληκτικούς ρυθμούς και υπέροχο κείμενο που ανεβάζει η θεατρική ομάδα του «Διόνυσου»» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ( 29-7-2021) ο γνωστός σκηνοθέτης –ηθοποιός, καλλιτεχνικός διευθυντής της ομάδας Άκης Τσονίδης.

Α. Τσονίδης: “Ο Ράφτης Κυριών” περιοδεύει στην αν.Μ.ΘΗ δεύτερη φάση των περιοδειών θα ξεκινήσει στις 31 Αυγούστου και για έξι παραστάσεις από την Μουσθένη μέχρι και την Πέραμο στην περιοχή της Καβάλας. Και η τρίτη φάση της περιοδείας αμέσως μετά, με δύο παραστάσεις που φιλοξενούνται στο δήμο Διδυμοτείχου και δύο παραστάσεις στο δήμο Σουφλίου.
«Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια καλέστηκε το θεατρικό εργαστήρι να παρουσιάσει τη δουλειά του στο δήμο Σουφλίου» ανέφερε με ικανοποίηση και δεν παρέλειψε,όμως, να επισημάνει πως δεν έχουν δεχθεί αντίστοιχη πρόσκληση από την Ξάνθη και την Κομοτηνή λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μάλλον αγνοούν το θεατρικό εργαστήρι του Διονύσου η Ξάνθη και η Κομοτηνή για δικούς τους λόγους χρόνια ολόκληρα. Με πολύ όμορφες εξαιρέσεις
Άνθρωπος με έντονη αγάπη για την περιφέρεια αν.Μ.Θ. ο κος Τσονίδης δείχνει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την ενδο-περιφερειακή πολιτιστική συνεργασία ως υπεύθυνος θεατρικής ομάδας στην Πέραμο της Καβάλας και κάνει το επόμενο βήμα ως δάσκαλος σκηνοθέτης και στην θεατρική ομάδα της όμορφης και δημιουργικής πάντα επι σκηνής Πτολεμαΐδας. «Παραμένω επίσης στην Αλεξανδρούπολη και ξεκινώ συνεργασία με τη θεατρική ομάδα Διδυμοτείχου» λέει πιο ενεργός από ποτέ και μιλά για μια ωραία «ψυχοθεραπευτική διαδικασία» που αφήνει πίσω της την αυτο-απομόνωση και τον εγκλεισμό. «Μετά από δύο χρόνια μείναμε κλεισμένοι στα σπίτια μας και δεν τολμούσαμε ούτε καν να σκεφτούμε θεατρικά. Τώρα θα υπάρχει ένας οργασμός δουλειάς καλώς εχόντων των πραγμάτων με την αντιμετώπιση της Πανδημία» λέει επισημαίνοντας την αξία του εμβολιασμού. «Είναι εμβολιασμένα όλα τα μέλη της ομάδας. Έχουμε μεγάλη αίσθηση ευθύνης για τον κόσμο που έρχεται να μας δει. Τα μέτρα τηρούνται όπως πρέπει κάθε φορά που δίνουμε παραστάσεις, το ίδιο θα συνεχίσει να γίνεται. Όλοι μας θα πρέπει να βοηθήσουμε σε αυτή την κατάσταση. Είναι μια Πανδημία Παγκόσμια έχει πεθάνει πάρα πολύς κόσμος, υποφέρει πάρα πολύς κόσμος και νομίζω ότι το λιγότερο που πρέπει να κάνουμε είναι να ακούσουμε την Επιστήμη γιατί δεν θα αντιμετωπίσουμε την πανδημία διαφορετικά».
Τέλος, δεν παραλείπει να επισημάνει το μυστικό της διαχρονικής επιτυχίας του «Διονύσου» λέγοντας: «Την δύναμη την αντλούμε από την αγάπη του κόσμου. Έχει απίστευτο γέλιο και περνάμε ευχάριστα με το «πινγκ πονγκ» που γίνεται μαζί του κατά τη διάρκεια της παράστασης».
Συνέντευξη-κείμενο:Μαρία Νικολάου φώτο:Αφίσα παλαιότερης δουλειάς του κ.Τσονίδη στην οποία εικονίζεται ο ίδιος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος