Α. Τσαπέκος: “Εξαγωγές φαρμάκων σε χώρες του εξωτερικού μόνο αν καλύπτονται οι εγχώριες ανάγκες “

“Την ανυπαρξία πλαισίου στο θέμα της προστασίας των νέων ανθρώπων από τις ναρκωτικές ουσίες, που μπορούν να μπουν στο ποτό, καταστέλλοντας το κεντρικό νευρικό σύστημα του ανθρώπου και μεταβάλλοντας το σε κατάσταση υπνηλίας και παθητικό, μη ικανό να προστατέψει τον εαυτό του, από επιθέσεις και βιασμούς”, υπογράμμισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης και Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου, Αλέκος Τσαπέκος.

Όπως σημείωσε: «Οι ουσίες αυτές βρίσκονται στο διαδίκτυο άνετα και άμεσα και εδώ λέω που εντοπίζω το τεράστιο κενό στο κομμάτι των ελέγχων από την ομάδα δίωξης του Ηλεκτρονικού Εμπορίου, για τα σκευάσματα αυτά».

Εξ άλλου ο κ. Τσαπέκος υποστήριξε πως υπάρχει έλλειψη πολλών φαρμάκων στα Φαρμακεία, από τις γιορτές ακόμα, όπως για το κυκλοφορικό σύστημα, για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, αλλά και ενέσεις για την οστεπόρωση, κάλεσε δε την πολιτεία να φροντίζει ώστε να υπάρχει επάρκεια για τους Έλληνες.

«Ζητούμε εδώ και χρόνια από τον ΕΟΦ να απαγορεύσει τουλάχιστον την πώληση 40 φαρμάκων εκ νέου. Δεν είπαμε να μην γίνονται εξαγωγές, να γίνονται όταν καλύπτονται πλήρως στην ποσότητα που πρέπει να έχει το κάθε Φαρμακείο για τους Έλληνες πολίτες. Να γίνουν εξαγωγές των φαρμάκων που παράγονται εδώ στην Ελλάδα και Δόξα τω Θεώ παράγουμε γενόσημα… Αλήθεια τι θα συμβεί αν σε ένα Φαρμακείο που είναι Διανυκτερεύον, ζητηθεί ένα φάρμακο πολύτιμης αξίας για την ζωή ενός ασθενούς; Την ημέρα γίνεται αναζήτηση και εξυπηρετούμε. Αν γίνει βράδυ τότε κι αν πεθάνει ο ασθενής ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη;» τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τσαπέκος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος