Α. Τσαπέκος: Οι ομάδες υψηλού κινδύνου να έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς

«Θα μπορούσαμε με μια καλύτερη διαχείριση σε επίπεδο Ευρώπης να είχαμε εμβολιάσει διπλό κόσμο» δηλώνει ο κος Αλέκος Τσαπέκος, πρόεδρος του ΦΣ Ροδόπης-αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Όπως ανέφερε, μιλώντας σήμερα (11-3-2021) στην ΕΡΤ Κομοτηνής περιμένουν πάρα πολλές ηλικιακές ομάδες, όπως είναι αυτές πάνω από εβδομήντα και πάνω από εξήντα πέντε ετών, που συνεχώς επισκέπτονται τα φαρμακεία και ρωτούν: «Πότε θα μπουν και αυτοί στην διαδικασία να κλείσουν ραντεβού;»

Α. Τσαπέκος: Οι ομάδες υψηλού κινδύνου να έχουν προτεραιότητα στους εμβολιασμούς
Ο κος Αλέκος Τσαπέκος, μίλησε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες”

Σύμφωνα με τον κο Τσαπέκο θα συνεχιστούν οι εμβολιασμοί των ηλικιών 70—74 ετών και οι ηλικίες, που είναι κάτω από 60 χρονών κι έχουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας. «Οι ομάδες υψηλού κινδύνου θα έχουν προτεραιότητα και περιμένουμε να γίνει αυτό. Όσο πιο γρήγορα γίνει, τόσο καλύτερα» ανέφερε. Για μια ακόμη φορά έκανε αναφορά στο «μεγάλο θέμα των κατάκοιτων», όπως χαρακτηριστικά είπε, που «δεν μπορούν να μετακινηθούν» σημειώνοντας ότι: «Και εκεί πρέπει να βρεθεί άμεσα λύση. Δεν μπορεί ένας που είναι κατάκοιτος να πάει σε εμβολιαστικό κέντρο, να μην υπάρχει τρόπος να εμβολιαστεί. Αυτό πρέπει να λυθεί άμεσα».

Παράλληλα, αναφερόμενος στις προσπάθειες των συναδέλφων του φαρμακοποιών ανέφερε: «Είχαμε κρούσματα σε επτά φαρμακεία τα οποία έκλεισαν για 15 μέρες» προσθέτοντας «Ήμασταν συνέχεια ανοιχτά και μπορούσε ο κόσμος να ακούσει μια υπεύθυνη απάντηση στα ερωτήματα του. Ερχόταν στο φαρμακείο και έρχεται και τώρα για να κλείσει το ραντεβού του και να πάρει απαντήσεις στα ερωτήματά του».

Τέλος, αναφερόμενος στα μηνύματα που παίρνει από τους κατοίκους της περιοχής ο κος Τσαπέκος ανέφερε: «Πείθονται οι συμπολίτες μας και προχωρούν στο κλείσιμο του εμβολιαστικού τους ραντεβού. Περιμένουμε στο τέλος του μήνα και στις αρχές του επόμενου τα πολλά εμβόλια. Αυτό που βλέπω, είναι ότι ο κόσμος πειθαρχεί. Φορά μάσκες και κρατά αποστάσεις. Οι επισκέψεις στα σπίτια, ωστόσο, εξακολουθούν να είναι θέμα μεγάλο, όπως μεγάλο θέμα, στις μεγάλες πόλεις είναι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.»
Μην παραλείποντας να προτρέψει όλους -για μια ακόμη φορά- : «Να κρατούν αποστάσεις, να τηρούν τα μέτρα και να κάθονται ο ένας από τον άλλον στα δύο μέτρα».

Φώτο: Αλέκος Τσαπέκος συνέντευξη –κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος