Α. Τσαπέκος, αντιπρόεδρος ΠΦΣ: Φαινόμενα πόλωσης μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων δεν ωφελούν

Να κάνουν την 3η δόση όσοι ανήκουν στις κατηγορίες που έχουν ανακοινωθεί προέτρεψε ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης, Αλέκος Τσαπέκος μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Όπως προέβλεψε «Σιγά- σιγά θα επεκταθούν οι κατηγορίες και θα αυξηθούν οι ομάδες που πρέπει.

«Το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης θα πρέπει να ανέβει κι άλλο άσχετα αν σε άλλες περιοχές είναι χειρότερα» είπε και σημείωσε «Κατά τη γνώμη μου, όπως πιστεύουν οι περισσότεροι, είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχουμε απέναντι στον κορονοϊο».

Α. Τσαπέκος, αντιπρόεδρος ΠΦΣ: Φαινόμενα πόλωσης μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων δεν ωφελούνΣύμφωνα με τον κο Τσαπέκο φαινόμενα πόλωσης μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων «δεν ωφελούν καθόλου». Όπως είπε « το να αντιμάχεται μια πλευρά, αυτή που είναι υπέρ των εμβολίων όσους άλλους συμπολίτες μας είναι κατά των εμβολίων, δεν ωφελεί. Μόνο με επιχειρήματα και με επιστημονικά δεδομένα πρέπει να πειστεί ο κόσμος και να πάει να κάνει το εμβόλιο».

Ο Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου δήλωσε ικανοποιημένος από τον τρόπο που η χώρα μας αντιμετώπισε την Πανδημία, παρά τα λάθη και τις ελλείψεις σε πολλά θέματα που αφορούν στη Δημόσια Υγεία και στο ΕΣΥ. «Βλέπω μισογεμάτο το ποτήρι» είπε και σημείωσε «Σκέφτομαι τις ημέρες που ξεκίνησε η πανδημία και μαθαίναμε για τους νεκρούς της Ιταλίας και περιμέναμε κάτι να γίνει. Φανταστείτε να μην είχαμε τη δυνατότητα εμβολιασμού. Βγήκαν νωρίτερα όντως, πάντα με ένα ρίσκο, αλλά στη ζωή μας γενικά και στην ιατρική πάντα υπάρχει αυτό το ρίσκο, πάντα υπάρχει η σχέση οφέλους και ζημίας δεν είναι κάτι 100% ασφαλές και 100% αποτελεσματικό» σημείωσε. Σε αυτό το σημείο ο πρόεδρος του ΦΣ Ροδόπης αναρωτήθηκε « Τι προτιμούσαμε να έχουμε 40 και 100 θανάτους ή 1 στα 1000;»

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου η επιστημονική κοινότητα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ακολούθησε αυτόν τον δρόμο προσθέτοντας «Ας μην «πυροβολούν» κάποιοι γιατί τα δεδομένα αυτά δεν θα υπήρχαν καν αν δεν υπήρχαν τα εμβόλια. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος