Ά. Σιρύγος: Επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε το ΔΠΘ ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον

Την πεποίθηση του ότι το ΔΠΘ θα πρέπει να επεκταθεί και στην αν. Μακεδονία, εξέφρασε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο κος Άγγελος Σιρύγος.

Με δηλώσεις του τόσο στο πλευρό του Πρύτανη, του κου Αλέξανδρου Πολυχρονίδη, όσο και στην παρουσία του στην υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής με τη Σχολή Κλασσικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών ανέφερε ότι η στήριξη του Υπουργείου θα συνεχιστεί.

Ά. Σιρύγος: Επιθυμούμε να ενδυναμώσουμε  το ΔΠΘ ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον«Η παρουσία μου συμβολίζει τη θερμή υποστήριξη που έχει το ΔΠΘ από το Ελληνικό Κράτος» είπε και σημείωσε ότι « τη δεκαετία του 70 έγινε μια στρατηγική επιλογή να φτιαχτεί το Πανεπιστήμιο αυτό για εθνικούς λόγους. Χαιρόμαστε που το Πανεπιστήμιο πάει τόσο καλά» τονίζοντας « επιθυμούμε να το ενδυναμώσουμε ακόμη περισσότερο στο άμεσο μέλλον».

Αναφερόμενος στη Θράκη σημείωσε ότι τα σύνορα των Εθνικών Κρατών έχουν αλλάξει αρκετά, παραδοσιακά όμως η περιοχή της Κομοτηνής και το Παπίκιο Όρος ήταν σημεία καταφυγής και σημεία αναδείξεως της Ορθοδοξίας «ειδικά με το Παπίκιο Όρος όπου κατέφευγαν πάρα πολλοί από την Κωνσταντινούπολη. Με το ίδιο να είναι πιο κοντά από όλα προς την μητέρα εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο» είπε ο Υφυπουργός.
Μιλώντας για την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου ανέφερε ότι τον πρωτογνώρισε πριν 17 χρόνια ως αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος