Α. Πλέσιας: “Αίτιο υπανάπτυξης της χώρας το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων”

“Αίτιο υπανάπτυξης της χώρας”, χαρακτηρίζει το καθεστώς των απευθείας αναθέσεων ο πρόεδρος του Συλλόγου Μελετητών Ελλάδας, Αργύρης Πλέσιας.

Όπως τόνισε σήμερα, 14-11-2022, μιλώντας στο ertnews.gr, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις, δεν αναγνωρίζεται η διαφορετικότητα μικρών και μεγάλων έργων με αποτέλεσμα να ευνοείται η τακτική των απευθείας αναθέσεων και να στοιχίζει ακριβότερα η υλοποίηση ενός έργου.

«Δυστυχώς δεν αναγνωρίζεται η διαφορετικότητα μικρών και μεγάλων έργων, χρειάζεται να επιτευχθεί αλλαγή πλαισίου», ανέφερε σημειώνοντας ότι όσο αυτό καθυστερεί, τόσο η τακτική των απευθείας αναθέσεων θα συνεχίζεται. Μάλιστα σε αυτό το σημείο έκανε λόγο για «μη ορθολογική κατανομή έργων και κονδυλίων», αντιθέτως, όπως είπε «καλλιεργείται ένα ολιγο-μονοπωλειακό σύστημα και έτσι ευνοούνται συγκεκριμένοι πάροχοι».
Μάλιστα αναφερόμενος σε Δήμους και Περιφέρειες έκανε λόγο για «δυσχέρειες σε περιφερειακές δομές» οι οποίες, «οδηγούνται σε υπερβάσεις, όπως είναι οι αναπτυξιακές εταιρείες, για να ξεπερνιούνται συγκεκριμένα ζητήματα».

Τέλος, για μια ακόμη φορά και σήμερα, 14-11-2022, επεσήμανε την αντίθεσή του στη δημιουργία Μητρώου Μελετητών και Κατασκευαστών, που προωθεί το αρμόδιο Υπουργείο, καθώς, όπως είπε, ακόμη και η τροποποίηση που έγινε μετά τις αντιδράσεις και τις παρατηρήσεις τους εξακολουθεί να έχει πολλά αρνητικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος