Α. Μπεμπεκίδης: “Πονοκέφαλος ανεργία και εργατικά ατυχήματα”

Το ζήτημα της ανεργίας έθεσε για μια ακόμη φορά ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης, λέγοντας πως αποτελεί “πονοκέφαλο” για τους κατοίκους της αν.Μ.Θ..

Όπως είπε: “Η Περιφέρεια μαστίζεται από την ανεργία” και η Θράκη ειδικά “βάσει της Eurostat είναι μια από τις φτωχότερες περιοχές της Ε.Ε.”. Σύμφωνα με τον κο Μπεμπεκίδη είναι επίσης μεγάλος «πονοκέφαλος» τα εργατικά ατυχήματα, καθώς πολλά έχουν σημειωθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό το λόγο σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ξάνθης και την Περιφέρεια Αν.Μ.Θ. προγραμματίζεται η διοργάνωση ημερίδας με σκοπό την ενημέρωση – κατάρτιση των εργαζομένων σε θέματα που αφορούν στην ασφάλειά τους εν ώρα εργασίας.

«Δυστυχώς στην Περιφέρεια μας έχουμε μόνο ένα Τμήμα Τεχνικών Υπηρεσιών στη Δράμα, οι άνθρωποι αυτοί δεν μπορούν να ανταποκριθούν», είπε αναφερόμενος στους ελέγχους που γίνονται στους εργασιακούς χώρους. Παράλληλα, σημείωσε ότι αίτημα τους είναι η δημιουργία ενός αντίστοιχου τμήματος στην Ξάνθη ή αντίστοιχα και στην Αλεξανδρούπολη για να γίνονται οι προληπτικοί έλεγχοι.

«Αν καταφέρουμε να προλάβουμε 1-2 εργατικά ατυχήματα για εμάς αυτό θα είναι έστω και μικρή μια νίκη», είπε ο κ. Μπεμπεκίδης. Παράλληλα, σημείωσε ότι η ζωή έχει πρωτεύουσα σημασία υπενθυμίζοντας ότι είναι κάτι που το ανέφερε και η πρόεδρος της Δημοκρατίας,  Κατερίνα Σακελαροπούλου, το διάστημα αυτό της μάχης κατά της Πανδημίας. «Ας κοιτάξουμε πρώτα την προστασία της υγείας των ανθρώπων», προέτρεψε, σημειώνοντας πως πολλά εξαγγέλλονται κι ανακοινώνονται για την βελτίωση των εργαζομένων χωρίς να γίνονται πράξη: «Τα εξαγγέλλουν, τα ανακοινώνουν κανείς δεν θα πει εγώ διαφωνώ, ας τα κάνουμε όμως πράξη γιατί εγώ τα ακούω χρόνια», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, έκλεισε με αναφορά στο ζήτημα της θέρμανσης ζητώντας να υπάρξει μέριμνα, καθώς το κρύο, όπως είπε, είναι πιο έντονο στη Θράκη σε σχέση με άλλες περιοχές. «Εδώ οι θερμοκρασίες πέφτουν πολύ νωρίς, θα πάρουν επίδομα περισσότεροι, αλλά τα χρήματα θα είναι ίδια και το αποτέλεσμα, το πετρέλαιο να εξακολουθεί να είναι απαγορευτικό με τις τιμές που πωλείται».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος