Α. Μπεμπεκίδης: Η μακροχρόνια ανεργία βάζει στο περιθώριο μεγάλο τμήμα του ενεργού πληθυσμού

Τρία ζητήματα προτάσσει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης ζητώντας από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας την επίλυσή τους: Την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Την αντιμετώπιση της ανεργίας, με ειδική παρέμβαση για τη στήριξη των μακροχρόνια ανέργων. Την ανακαίνιση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου με τρόπο τέτοιο ώστε να λειτουργεί σύγχρονα και προς όφελος των μελών του.
Ειδικότερα, όπως δήλωσε στο ertnews.gr ο πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης η ανεργία «μαστίζει» την Ξάνθη. «Εμείς ισχυριζόμαστε ότι ο δείκτης της βρίσκεται στο 40% επί του συνόλου του ενεργού πληθυσμού», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Οι δε μακροχρόνια άνεργοι είναι μια μεγάλη κατηγορία από μόνοι τους. Άτομα 45 και 50 ετών «αποκλεισμένοι» από την προοπτική άμεσης εργασιακής αποκατάστασης, με τις γυναίκες να διατηρούν τα σκήπτρα και τους νέους πτυχιούχους να ακολουθούν.

«Παλιότερα, οι εργοδότες δεν συζητούσαν καν την πρόσληψη 45χρονων και 50χρονων στις επιχειρήσεις τους, τώρα που «άδειασε» ο τόπος λόγο της μετανάστευσης για εργασία στο εξωτερικό, «έβαλαν νερό στο κρασί τους» και προσλαμβάνουν και υποψήφιους για εργασία αυτής της ηλικίας», δήλωσε ο κος Μπεμπεκίδης.
Όπως ιδιαίτερη κατηγορία από μόνη της αποτελεί η τάξη των οικοδομών. Πριν δεκαπέντε χρόνια ήταν 10.000 στη συνέχεια με την «καθίζηση» της οικοδομής ο κλάδος τους άρχισε να φυλλορροεί με την μετανάστευσή τους στο εξωτερικό από όπου επιστρέφουν ξανά. «Φτάσαμε από πεντακόσιους οικοδόμους που ψήφιζαν στις εκλογές του Σωματείου τους, σήμερα να ψηφίζουν ούτε εκατό», σημείωσε ο κος Πρόεδρος επισημαίνοντας ότι είναι ανάγκη η υλοποίηση ενός προγράμματος στήριξης των μακροχρόνια ανέργων που θα τους ωθεί στην επιστροφή τους στον εργασιακό χώρο.
Τέλος, προ έταξε την ανάγκη ανακαίνισης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου και εξοπλισμού του με τέτοιο τρόπο ώστε να λειτουργεί πραγματικά ως συμπαραστάτης εργαζομένων και ανέργων της περιοχής. «Βήμα αναγκαίο», όπως τόνισε, «σε μια δύσκολη για τον κόσμο της εργασίας εποχή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος