Α. Μπεμπεκίδης: Η ΓΣΕΕ πρέπει να βρει άλλους τρόπους διεκδίκησης εκτός της απεργίας

Νέους τρόπους διεκδίκησης και υπεράσπισης των κεκτημένων, με την απεργία να είναι το ανώτατο «όπλο» διεκδίκησης και οι οποίοι θα πρέπει να προηγούνται της απεργίας, ζήτησε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, Άγγελος Μπεμπεκίδης.

Ο κ. Μπεμπεκίδης συμμετείχε στην συνέλευση των Εργατικών Κέντρων της Βόρειας Ελλάδας, που έγινε ενόψει της ανόδου του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ, όπου αναμένεται το στίγμα για την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας θα γίνουν όλες αυτές τις μέρες από τους εργαζόμενους, τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα. Αυτό που δεν θα γίνει είναι το μεγάλο συλλαλητήριο που γινόταν, ωστόσο, οι εργαζόμενοι θα διαμαρτυρηθούν με άλλους τρόπους.
«Αυτό που ζήτησε και από την ΓΣΕΕ είναι πως θα πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι μέσω των οποίων θα διεκδικούμε τα δικαιώματά μας. Η ΓΣΕΕ έχει καθυστερήσει πολύ στο κομμάτι αυτό. Ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στα σωματεία του, στα συλλογικά του όργανα τα οποία θα πρέπει εκ νέου να εμπιστευθεί και να αγωνσιθεί. Έρχεται ένας δύσκολος και βαρύς χειμώνας, με ανατιμήσεις στα βασικά προϊόντα και αυξήσεις στο ρεύμα 50%. Τι θέλουν να μας επιστρέψουν στην εποχή της γκαζόλαμπας;», αναρωτήθηκε ο κ. Μπεμπεκίδης.
Επίσης ζήτησε από την ΓΣΕΕ να καλεί σε αυτές τις συνελεύσεις και τους Βουλευτές των νομών, προκειμένου να έχουν εικόνα οι αντιπρόσωποι του λαού του τι συμβαίνει στις περιοχές τους.
«Θα πρέπει να δυναμώσουμε το λόγο μας, για να μας ακούνε οι αρμόδιοι υπουργοί και να μην μας φέρνουν προ ειλημμένων αποφάσεων, όπως έκανε ο κ. Χατζηδάκης με τα εργασιακά. Αυτός είναι ένας νέος τρόπος διεκδίκησης. Δεν χρειάζεται πάντα να εστιάζουμε στις μεγάλες νίκες, ας ξεκινήσουμε από τις μικρές νίκες και ας μας ακούσουν επιτέλους οι αρμόδιοι και ας ενσωματώνουν αυτά που ζητάμε στους νόμους. Το κάνουμε για το καλό όλων των εργαζομένων. Δεν σημαίνει πως λόγω τον μέτρων θα πρέπει να υποσταλεί η σημαία του αγώνα στο εργατικό κίνημα», υποστήριξε ο κ. Μπεμπεκίδης.
Εξ άλλου έφερε εκ νέου ένα θέμα στην επιφάνεια που έχει να κάνει με την στελέχωση των Επιθεωρήσεων Εργασίας και κυρίως των Τεχνικών Επιθεωρητών Υγείας. «Δεν γίνεται σε ολόκληρη την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, να υπάρχει ένα τμήμα μόνο Τεχνικών Επιθεωρητών Υγείας στη Δράμα και να έχουν να ασχοληθούν με χιλιάδες επιχειρήσεις. Εμείς θέλουμε να στελεχωθούν αυτά τα τμήματα, γιατί θέλουμε να γίνονται προληπτικοί έλεγχοι και να προλαμβάνονται τα εργατικά ατυχήματα, που τον τελευταίο καιρό χάσαμε άλλους δύο συμπολίτες μας. Ποιος θα ελέγξει τους εργοδότες αν ισχύουν αυτά που πρέπει να ισχύουν; Όταν γίνει το ατύχημα και μετά θα είναι πολύ αργά», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μπεμπεκίδης, σημειώνοντας πως παρά τις συνεχείς εκκλήσεις τους για στελέχωση των Επιθεωρήσεων Εργασίας, δεν έχει γίνει τίποτα, ούτε κάποια μετακίνηση υπαλλήλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος