Α. Μπεμπεκίδης – Εργατικό Κέντρο Ξάνθης: Ανεργία και ακρίβεια ‘πονοκέφαλος” για τους κατοίκους της περιοχής

«Αντιμέτωποι με την ανεργία και την ακρίβεια στα ράφια των μεγάλων πολυκαταστημάτων είναι οι εργαζόμενοι» αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου της Ξάνθης, ο κοσ Άγγελος Μπεμπεκίδης στο www.ertnews.gr .

«Οι υψηλές τιμές των αγαθών, η αισχροκέρδεια και το χαμηλό αποτύπωμα του «Καλαθιού του νοικοκυριού» αποτελεί τις κύριες καταγραφές που κάνει καθημερινά το Εργατικό Κέντρο από την πλευρά των εργαζομένων.

«Ο μισθός τους εξανεμίζεται στα ράφια των μεγάλων Super Market» ανέφερε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους αρμοδίους οι αυξήσεις που έχουν ανακοινωθεί (751 από 713 ευρώ) να δοθούν άμεσα. «Οι λογαριασμοί του ηλεκτρικού ρεύματος, του νερού, το κόστος της αντλίας καυσίμων «απορροφούν» και το τελευταίο ευρώ» σημείωσε, τονίζοντας και πάλι την ανάγκη να «ξεπαγώσουν» οι τριετίες.

«Από το 2012 είναι παγωμένες με το Νόμο του Βρούτση με τους εργοδότες να κερδίζουν κάθε χρόνο ένα και ενάμιση εκατομμύριο ευρώ».

Παράλληλα, επανέλαβε το αίτημα της «εργασίας και όχι απλά της «απασχόλησης κάποιες λίγες ώρες κι εκείνο όταν προκύπτει ανάγκη στον εργοδότη». Στάθηκε δε με προβληματισμό στην «μαύρη», ανασφάλιστη εργασία και στους «περιορισμένους», όπως είπε, ελέγχους. «Με τρεις επιθεωρητές δεν μπορούν να ελεγχθούν 70.000 επιχειρήσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας την ανάγκη Τεχνικοί Επιθεωρητές να αναλάβουν δράση άμεσα, καθώς, όπως είπε, “η περιοχή έχει τη δική της θλιβερή πρωτιά εργατικών θανατηφόρων δυστυχημάτων”.

Τέλος, αναφερόμενος στη διαρροή εργατικού δυναμικού στο εξωτερικό τόνισε ότι η μετανάστευση σε χώρες της Βόρειας Ευρώπης συνεχίζεται με τους μόνους που έχουν επιστρέψει να είναι αυτοί που εργάζονταν στο Κατάρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος