Α Μπαρδάκης: “Να γνωστοποιούνται τα στοιχεία των Γιατρών που είναι στα ΚΕΠΑ, για το ποσοστό αναπηρίας των ΑμεΑ”

Στο πλαίσιο της μηνιαίας στήλης, της ΕΡΤ Κομοτηνής για τα ΑμεΑ και η κουβέντα με την διαδικτυακή κοινότητα των ΑμεΑ, “Συνήγορος των ΑμεΑ” μίλησε ο ιδρυτής της κοινότητας, Ανδρέας Μπαρδάκης.
Στη συνέντευξη του στάθηκε στις απαντήσεις που δόθηκαν σε ερωτήματα που έθεσε στο Live streaming σεμινάριο που συνδιοργάνωσε η ΕΣΑμεΑ με ομιλητές τους διευθυντές του ΟΠΕΚΑ, των ΚΕΠΑ, του ΕΟΠΥΥ και του ΓΓ Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Όπως τόνισε ο κ. Μπαρδάκης δεν έδωσαν το παρών τους, ως όφειλαν έστω και μέσω διαδικτύου τα σωματεία και οι σύλλογοι των ΑΜΕΑ, δραττόμενοι της ευκαιρίας να πάρουν απαντήσεις σε χρονίζοντα προβλήματα.
Κάποιες απαντήσεις δόθηκαν, κάποιες δεν δόθηκαν καθώς δεν μεταφέρθηκαν καν τα ερωτήματα.
Ωστόσο, αυτό που προκαλεί αλγεινή εντύπωση στα άτομα με Αναπηρία, είναι αυτό που δόθηκε ως απάντηση στο ερώτημα του κ. Μπαρδάκη, γιατί δεν δίνονται στη δημοσιότητα τα στοιχεία των Γιατρών που αποφασίζουν το ποσοστό αναπηρίας. “Ποιες είναι οι ειδικότητες τους; Έχουν σχέση οι ειδικότητες με τις παθήσεις μας απ’ όπου θα προκύψει και το ποσοστό αναπηρίας; Γιατί δεν υπάρχει συμμόρφωση με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων, καθώς βγήκε απόφαση τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με την οποία η Αρχή επιβάλλει στον ΕΦΚΑ να δίνει τα στοιχεία των Γιατρών. Ο ΕΦΚΑ όμως εδώ και 8 μήνες δεν συμμορφώθηκε και η Αρχή επέβαλε την κύρωση της προειδοποίησης και λογικά έπεται… πρόστιμο…

Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει και σχετική νομολογία του ΟΗΕ στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για δίκαιη κρίση, η οποία εξασφαλίζεται μόνο με επώνυμους στους δικαστές. Άρα στην περίπτωσή μας γιατρούς, για να γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που αποφασίζουν για την ζωή μας; Καταγγέλλω πως οι Γιατροί των ΚΕΠΑ παίζουν το ρόλο του ανώνυμου δικαστή που φοράει κουκούλα και αποφασίζει για εμάς, για τις παροχές , για τις ζωές μας;
Δυστυχώς, όπως ομολογήθηκε (σ.σ. από το στόμα του κ. Βαρδακαστάνη προέδρου της ΕΣΑΜΕΑ) η ανωνυμία υπήρξε αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της ΕΣΑΜΕΑ και των εμπνευστών των ΚΕΠΑ , υπό το βάρος της βαριάς κατηγορίας της δωροδοκίας των Γιατρών…Με τη λογική δηλαδή πως αν ξέρω ποιος είναι ο Γιατρός που θα αποφασίσει το ποσοστό αναπηρίας, ένα ΑμεΑ, θα πάει να τον δωροδοκήσει…
Αλήθεια ποιος τους νομιμοποίησε να κάνουν τέτοιες άτυπες συμφωνίες και να κάνουν με αυτόν τον τρόπο προπαγάνδα δυσφήμισης των ΑμεΑ;”, τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μπαρδάκης.

Ακούστε ολόκληρο το ηχητικό της συνέντευξης του κ. Μπαρδάκη στην ΕΡΤ ΚΟμοτηνής.

https://drive.google.com/open?id=1Oq8MqtlKZoKuZg6BtmtSufloQatk1MaM

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ