Α. Μωϋσιάδης: Υπόμνημα στα αρμόδια Υπουργεία για τη στελέχωση των Δομών Υγείας

Το θέμα της υποστελέχωσης των περισσότερων Κέντρων Υγείας και Νοσοκομείων της περιφέρειας Αν.Μ.Θ. επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής, Α. Μωϋσιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Όπως είπε έχει γίνει η καταγραφή των αναγκών και θα ζητηθεί άμεσα από το αρμόδιο υπουργείο η κάλυψη των κενών. Παράλληλα επισήμανε την ανάγκη ενεργειακής θωράκισης των κτιρίων που φιλοξενούν τις δομές Υγείας, αλλά και την αγορά κατάλληλου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Α. Μωϋσιάδης: Υπόμνημα στα αρμόδια Υπουργεία για τη στελέχωση των Δομών Υγείας«Οι περισσότερες υπηρεσίες, τα περισσότερα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας είναι υποστελεχωμένα», είπε και σημείωσε ότι οι ανάγκες αυτές δεν μπορούν να καλυφθούν μέσω των ειδικών προγραμμάτων που «τρέχουν». «Έχει γίνει η καταγραφή, απομένει η καταγραφή των αναγκών του Βορείου Έβρου για να ολοκληρωθεί και στο τέλος του μήνα θα σταλεί σχετικό υπόμνημα», ανέφερε.

Παραδέχτηκε ότι υπάρχουν περιθώρια πολλά για την βελτίωση των υφιστάμενων δομών σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και η αλήθεια είναι ότι έχουμε τη δυνατότητα να βελτιώσουμε τις ήδη υφιστάμενες δομές και αυτός είναι ένας από τους βασικούς μας στόχους: Να τις ενισχύσουμε δηλαδή σε όποιο επίπεδο μπορούμε και με όποιες δυνατότητες έχουμε από χρηματοδοτικά εργαλεία».
Όπως τόνισε ο κος Μωϋσιάδης η λειτουργία της Περιφέρειας σε επίπεδο Δημόσιας Υγείας είναι καθαρά επικουρική. «Η βασική χρηματοδότηση γίνεται από την 4η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας» ανέφερε.

Ωστόσο, γνωστοποίησε ότι η Περιφέρεια κάνει την καταγραφή των αναγκών και πολύ σύντομα θα προβεί σε κινήσεις για να αντεπεξέλθει σε όλα όσα έχει συγκεντρώσει ως ανάγκες ή αποτελούν αιτήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος