Α. Μαστοράκης: Να τηρούν όλοι τον ΚΟΚ

Στο νέο εννεαμελές Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης με την ιδιότητα του Α’ Αντιπροέδρου συμμετέχει ο Αντώνιος Μαστοράκης. «Εκπροσωπώντας όλη την Αν.Μ.Θ τα τελευταία χρόνια στο ΔΣ της Ομοσπονδίας κατανόησα πόσο σημαντική δυναμική έχει», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Όπως είπε όλοι οι εκπαιδευτές οδήγησης, 130 συνολικά σε όλη την Αν.Μ.Θ., έχουν αφήσει πίσω τους μια δύσκολη κατάσταση. «Η προηγούμενη διοίκηση, όπως είπε, κατόρθωσε να κρατήσει τον κλάδο ζωντανό και στη σωστή θέση μέσα στο αυτοκίνητο».
Το καινούργιο ΔΣ είναι ανανεωμένο κατά 7/9 κι αυτός ο αέρας ανανέωσης βάζει ήδη τον πρώτο στόχο. «Θέλουμε να βάλουμε τις σωστές βάσεις, ώστε να προχωρήσουμε μπροστά, στηριζόμενοι στην εξέλιξη που υπάρχει γενικά σε όλους τους τομείς», είπε και παράλληλα τόνισε πόσο σημαντικό είναι να εφαρμοστεί σωστά ο καινούργιος Νόμος που έχει ψηφιστεί, για να μπορέσει και ο κλάδος του να ακολουθήσει όλες τις νέες τεχνολογίες για το καλύτερο τόσο των ιδίων όσο και για την προαγωγή της οδικής ασφάλειας.
«Οπωσδήποτε αποκτάμε τη δυνατότητα αξιοποίησης της τεχνολογίας» ,είπε ο κος Μαστοράκης αναφερόμενος στα θετικά του Νόμου. Παράλληλα, σημείωσε ότι διευρύνει τον κύκλο εργασιών, καθώς δίνει στους 17ρηδες πλέον το δικαίωμα να βγάζουν δίπλωμα. Παράλληλα, ανέφερε την υποχρεωτική τοποθέτηση κάμερας στα αυτοκίνητα για μεγαλύτερη διαύγεια στις εξετάσεις, με την προσδοκία ότι θα αναβαθμιστεί και η ποιότητα της δουλειάς. «Προσφέρει τη δυνατότητα ψηφιακών διεκπεραιώσεων, ώστε να μπορούμε να εξοικονομούμε το χρόνο μας και όχι να τον σπαταλάμε στα γκισέ», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στόχος να βγαίνουν στους δρόμους καλύτερα εκπαιδευμένοι οδηγοί. «Σε αυτό αποσκοπούμε στην προαγωγή της οδικής ασφάλειας», είπε, κάνοντας λόγο για καλή συγκυρία για τον κλάδο του. «Έχουμε ένα υπουργείο το οποίο μας ακούει, μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα δουλεύουμε κανονικά, και ο καινούργιος Νόμος μας δίνει τη δυνατότητα αντιμετώπισης των δυσκολιών», ανέφερε ο κος Μαστοράκης.
Μάλιστα, δάσκαλος οδήγησης και ο ίδιος, δεν παρέλειψε να προτρέψει η οδήγηση να είναι αμυντική. Ζήτησε από όλους και όλες «Να τηρούν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και να μην μεταφέρουν το προσωπικό μας «θέλω» την ώρα της οδήγησης» προσθέτοντας με νόημα «Όλοι θέλουμε να φτάσουμε στον προορισμό μας».
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι ήταν «σημαντική» και «καθοριστική» η παρέμβαση του κ. Τρύφωνα Εξάρχου, του Γενικού Διευθυντή Μεταφορών της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. στην αντιμετώπιση των προβλημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος