Α. Μαντζάκος: Να έρθουν μικροί και μεγάλοι και να απασχοληθούν δημιουργικά

«Αυτό που βάζουμε ως στόχο είναι να έρθουν στο Ίδρυμα και να απασχοληθούν δημιουργικά, να μην χάσουν χρόνο και να μάθουν και να γεμίσουν ευχάριστα το χρόνο τους, από ανθρώπους οι οποίοι είναι ειδικοί στο αντικείμενο που διδάσκουν. Με αυτή τη λογική έχουν συγκροτηθεί εργαστήρια, τόσο για ενήλικες, όσο και για παιδιά», δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», ο διευθυντής του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, Ανδρέας Ματζάκος.

Για τους ενήλικες, όπως είπε, είναι πάρα πολλές οι δυνατότητες που δίνονται, καθώς όπως εξήγησε, στόχος του Ιδρύματος είναι η διαιώνιση των παραδοσιακών τεχνών. «Έχουμε Εργαστήριο Ξυλογλυπτικής, Θεατρικής Αγωγής , Κοπτικής Ραπτικής, Φωτογραφίας, Κεραμικής, για να μην χάσουμε αυτές τις τέχνες πέραν των υπολοίπων, έχουμε εργαστήριο χαρακτικής , κατασκευής χειροποίητου κοσμήματος κ.α.», σημείωσε.
Υπάρχει και ένα άλλο κομμάτι, τα εργαστήρια για τα παιδιά, τα οποία κινούνται σε αυτό το μοτίβο, ώστε «να απασχολούνται δημιουργικά, να μαθαίνουν και να δημιουργούν αντικείμενα τα οποία θα μπορούν να τα παίρνουν στο σπίτι τους μετά το πέρας των εργασιών, ώστε να βλέπουν ότι πράγματι, όταν παρακολουθήσεις το εργαστήριο θα μπορείς και να δημιουργήσεις».
Πέρσι διεκόπη η ροή των εργαστηρίων λόγω των μέτρων προστασίας από την Covid, ενώ και φέτος – στην έναρξη της χρονιάς- υπάρχει η ανησυχία: “Σαφώς και επηρεαζόμαστε , εφαρμόζουμε όλα τα μέτρα ώστε όποιος έρχεται να είναι απολύτως ασφαλής στο μέτρο του δυνατού – με την εφαρμογή των μέτρων- και επειδή οι χώροι του Ιδρύματος είναι μεγάλοι, μπορούμε με μεγάλη άνεση να τηρούμε την απόσταση ανθρώπου από άνθρωπο, να έχουμε απόσταση σε μια αίθουσα, να φορούν όλοι μάσκα, να έχουμε αποσμητικά , όλοι οι δάσκαλοι να είναι εμβολιασμένοι. Όλα αυτά τα τηρούμε . Τηρούμε τα μέτρα, αλλά υπάρχει η ανησυχία γιατί ο ιός μεταλλάσσεται κιόλας, δεν είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα πάντα», εξήγησε ο κος Ματζάκος.

Μάλιστα σημείωσε ότι έχει παρθεί ειδική μέριμνα για τις ευπαθείς ομάδες. «Τα δίδακτρα είναι προσιτά , δεν είναι κερδοσκοπικός οργανισμός το Ίδρυμα, αποσκοπούν στο να βγουν τα έξοδα του και μόνο, όπως και την αμοιβή του καθηγητή. Ήδη εάν έρθουν δύο παιδιά να εγγραφούν και τα δύο έχουν ειδική προσφορά, μείωση 15%» εξήγησε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος