Α.Λάπατας: Ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Κ. Καραθεοδωρή στο πλευρό των δήμων

Η υποστελέχωση εξακολουθεί να αποτελεί “βραχνά” για τις τεχνικές υπηρεσίες των μικρών δήμων. Έτσι, το κενό που δημιουργείται προσπαθεί να το καλύψει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός Κ. Καραθεοδωρή, συνδράμοντας τόσο τους τέσσερις δήμους της Ροδόπης, όπως και της γειτονικής Ξάνθης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Οργανισμού, τον κο Αθανάσιο Λάπατα οι μέτοχοι προσπαθούν να επωφεληθούν υλοποιώντας με ταχύτερους ρυθμούς τις εκπονήσεις των μελετών των έργων του σχεδιασμού τους.

«Σκοπός της διοίκησης της δικής μου είναι να επεκταθούμε και σε άλλους δήμους και πραγματικά ο Αναπτυξιακός Οργανισμός να γίνει ένας μοχλός ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή για την υποστήριξη των πολιτικών των ΟΤΑ όλης της περιοχής» είπε ο κος Λάπατας μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (9-6-2022).

Στους δύο δήμους έχουν γίνει προγραμματικές και έχουν ήδη παραδοθεί μελέτες είπε ο κος Λάπατας αναφερόμενος στους δήμους Κομοτηνής και Ιάσμου σημειώνοντας πως στις Σάπες είναι ήδη συζητήσεις σε εξέλιξη για την υπογραφή των προγραμματικών συμφωνιών.

Οι προγραμματικές στον Ίασμο αφορούν, όπως είπε, έργα διοικητικής υποστήριξης και μελέτες παρεμβάσεων μικρής κλίμακας. «Βραχνάς» εξακολουθεί να αποτελεί η υποστελέχωση, όχι μόνο των τεχνικών υπηρεσιών, λόγω των ελλείψεων σε προσωπικό.

Η στοχοποίηση, οι προτεραιότητες του κάθε δήμου και τα χρηματοδοτικά εργαλεία καθορίζουν την ταυτότητα των έργων που υποβάλλονται είπε ο κος Λάπατας και έκανε λόγο για δυσπραγία της κεντρικής διοίκησης, καθώς λείπουν οι αποφάσεις για εντάξεις σε έργα. «Από τον Απρίλιο έχουν να προκύψουν εντάξεις σε έργα για το «Αντώνης Τρίτσης»» είπε σημειώνοντας ότι «Οι δήμοι προσπαθούν να δείξουν ετοιμότητα με την εκπόνηση μελετών, αλλά δυστυχώς η κεντρική διοίκηση καθυστερεί, κωλυσιεργεί με αποτέλεσμα το όραμα κάθε δημοτικής αρχής να μην υλοποιείται σε έργο». Παράλληλα, κατέθεσε την προσδοκία του να κινηθεί γρηγορότερα η μηχανή της κεντρικής διοίκησης, ώστε όλες οι προσπάθειες των δήμων να γίνονται έργο, «αυτό θα είναι και το όφελος» είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας για τη στελέχωση του ίδιου του Οργανισμού τέλος σημείωσε ότι κινήθηκαν βάσει της Νομοθεσίας με το άκρως απαραίτητο προσωπικό και όταν υπάρχει ανάγκη για κάποια εξειδικευμένη μελέτη, τότε προβαίνουν σε πρόσκληση για πρόσληψη έκτακτου προσωπικού, κάτι για το οποίο δίνει τη δυνατότητα η ίδια η Νομοθεσία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος