Α. Καζάκου διευθύντρια ΔΙΕΚ Κομοτηνής: Εκατόν δέκα απόφοιτοι ολοκλήρωσαν φέτος με επιτυχία τις σπουδές τους

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η φετινή προσπάθεια των σπουδαστών στο εαρινό εξάμηνο Κατάρτισης, στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης της Κομοτηνής. Από τις 16 ειδικότητες ολοκλήρωσαν τα τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης οι οκτώ, οι υπόλοιπες οκτώ συνεχίζουν στο Γ Εξάμηνο και παράλληλα έχουν γνωστοποιηθεί οι καινούργιες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν παράλληλα με το Μηχανογραφικό Δελτίο και εκτός από αυτές άλλες δύο που εγκρίθηκαν από τη Γενική Γραμματεία Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

Οι οκτώ ειδικότητες, τα 110 άτομα με πάρα πολύ καλή βαθμολογία και για πρώτη φορά με την υποχρέωση της εκπόνησης των εργασιών που τους βοηθά να αποκτήσουν και αυτό τον τρόπο λειτουργίας ενός σπουδαστή, ενός φοιτητή. «Χρήσιμη εμπειρία καθώς πολλοί συνεχίζουν» ανέφερε η κα Αιμιλία Καζάκου διευθύντρια στο ΔΙΕΚ Κομοτηνής προτρέποντας όλους και όλες: «Να συνεχίσουν με το ίδιο πείσμα» και σημειώνοντας «Είναι ένας αγώνας που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζεται η κατάκτηση της γνώσης».
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (24-6-2022) σημείωσε ότι μέχρι τις 28 Ιουνίου θα αποκτήσουν και Κωδικό Ασφάλειας, το password για το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο οι τελειόφοιτοι και αυτοί που συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις. Οι ειδικότητες που έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο είναι: Βοηθός Φυσικοθεραπείας, Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης Αρχιμάγειρας Chef (μια ειδικότητα που κάθε χρόνο έλκει πολύ κόσμο), κομμωτικής τέχνης, ειδικός αισθητικής τέχνης και τέχνης του μακιγιάζ (αυτές με το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο) και άλλες δύο στέλεχος διοίκησης οικονομίας και στέλεχος μονάδων φιλοξενίας που είναι εκτός παράλληλου, μπορούν όμως και με τους δύο τρόπους, είτε με το παράλληλο, οι πρώτες, είτε με την επόμενη διαδικασία στις αρχές Σεπτεμβρίου, να εγγραφούν όσοι ενδιαφέρονται στο ΔΙΕΚ Κομοτηνής.

Παράλληλα, εξήγησε ότι έχει γίνει ένα ερωτηματολόγιο για να καταγραφούν τα ενδιαφέροντα πεδία των ίδιων των καταρτιζομένων. Από εκεί και πέρα, όμως, όπως είπε, όλα τελούν υπό την έγκριση της Γενικής Γραμματείας στην Αθήνα, του Υπουργείου Παιδείας.

Για τις πρώτες τέσσερις ειδικότητες θα πρέπει οι είκοσι θέσεις να καλυφθούν με το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, όταν θα βγει η Εγκύκλιος για να συμπληρώσουν την επιλογή οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών ή και οι τελειόφοιτοι το Μηχανογραφικό τους Δελτίο.
Σύμφωνα με πρόσφατη Υπουργική Απόφαση, όπως εξήγησε η κα Καζάκου, είκοσι θέσεις από κάθε ειδικότητα θα καλυφθούν από το παράλληλο μηχανογραφικό δελτίο, ωστόσο, οι υπόλοιπες μπορούν να είναι με απλή ηλεκτρονική εγγραφή. Και δεν σημαίνει ότι κάποιος που έχει συμπληρώσει στο Μηχανογραφικό Δελτίο την επιλογή βοηθός Φυσικοθεραπείας και δεν έχει επιλεγεί δεν μπορεί μετά να μην κάνει ηλεκτρονική εγγραφή, μπορεί και με τους δύο τρόπους, σημασία έχει να συγκεντρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός, τριάντα άτομα σε κάθε τμήμα.
Η φοίτηση στο ΔΙΕΚ είναι δωρεάν. Όταν ολοκληρώσει κάποιος τη φοίτηση και την υποχρεωτική άσκηση, που είναι επιδοτούμενη θα μπορέσει μετά να πάρει το δίπλωμά του, επίπεδο 5. Εκδόθηκε και η Υπουργική Απόφαση για τη συμμετοχή στις Κατατακτήριες των αποφοίτων των ΔΙΕΚ και την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ. «Ήδη από φέτος έχουμε και ενδιαφερομένους οι οποίοι παρακολουθούν τις ανακοινώσεις των Πανεπιστημίων για να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που θα τους δοθεί συμμετέχοντας στις κατατακτήριες» είπε η διευθύντρια του ΔΙΕΚ Κομοτηνής προτρέποντας όλους και όλες: «Να συνεχίσουν με το ίδιο πείσμα. Είναι ένας αγώνας που έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και συνεχίζεται η κατάκτηση της γνώσης » .

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος