Α. Κασσαπαντωνίου: Να διεκδικήσουμε Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κατώτερο μισθό 825 ευρώ

Κάλεσμα συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωσης της 1ης Μαΐου στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής, στις 11:00 το πρωί απεύθυνε η Γραμματέας της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ) Αμαλία Κασσαπαντωνίου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Όπως είπε, εκτός από απότιση φόρου τιμής στη μνήμη των νεκρών του εργατικού κινήματος είναι πάντα και μια ευκαιρία η 1η Μαΐου για την προβολή των σύγχρονων μηνυμάτων- διεκδικήσεων που προτάσσουν οι εργαζόμενοι.

«Μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε και το 7ωρο και το 5νθημερο. Και την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας με κατώτερο μισθό στα 825 ευρώ» είπε σημειώνοντας ότι αυτό που θα πρέπει να βγει ως μήνυμα είναι καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής για τους ίδιους τους εργαζομένους. Σταχυολογώντας τα σημαντικότερα της καταγραφής των ζητημάτων που θέτουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις ενημερωτικές συναντήσεις που έχει η ΕΝΙΔΥΚ μαζί τους η γραμματέας του ΔΣ της Ένωσης στέκεται στην ακρίβεια. «Οι εργαζόμενοι φοβούνται για τον λογαριασμό ρεύματος που θα λάβουν» δηλώνει και προσθέτει χαρακτηριστικά «πηγαίνουν στο super market έχοντας «αφαιρέσει» από το καλάθι τους πριν καν φτάσουν στα ράφια με τα προϊόντα».

«Με το κύμα της ακρίβειας και τον Πληθωρισμό στο 8% είναι κάτι που απασχολεί όλους τους εργαζόμενους σε όσους χώρους δουλειάς κι αν πηγαίνουμε συνδυαστικά και με την εντατικοποίηση της δουλειάς” κάτι που όπως είπε επισημαίνεται από εργαζόμενους σε μεγάλες βιομηχανικές μονάδες προσθέτοντας “όσο κι αν πληρωθεί η υπερωρία, η καταπόνηση δεν ξεπληρώνεται» είπε.

Παράλληλα, ανέφερε ότι δώρα (όπως πρόσφατα το δώρο Πάσχα), καταβάλλονται μειωμένα, όπως συνέβη στο χώρο του επισιτισμού. Ανέφερε δε πως απαντάται συχνά και η μη ασφαλισμένη εργασία στους κλάδους αυτούς. “Όταν ένας κλάδος δεν έχει κατοχυρωμένη κλαδική σύμβαση εργασίας, αλλά ατομικές συμβάσεις, τότε και οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες είναι περισσότερες” είπε. Τέλος, επεσήμανε και την ύπαρξη φόβου για την απώλεια της εργασίας που αποθαρρύνει πολλούς από την συνδικαλιστική δραστηριοποίηση και την ένταξη τους στα Σωματεία.

Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα και συμμετοχής στην κινητοποίηση της Κυριακής, αλλά και συσπείρωσης στα Σωματεία τους. «Τα ταξικά σωματεία» μπαίνουν μπροστά σημείωσε δείχνοντας τα παραδείγματα της Cosco και της efood και σημειώνοντας ότι η μόνη διέξοδος είναι οι εργαζόμενοι να καταλάβουν τη δύναμη τους και να συσπειρωθούν στα Σωματεία διεκδικώντας πάντα με βάση τις ανάγκες του σήμερα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος