Α. Κασαπαντωνίου: Καταγγελίες για μη καταβολή επιδόματος αδείας σε εργαζόμενους της Ροδόπης

Ζητούμενο αποτελεί η καταβολή του επιδόματος αδείας σε εργαζόμενους πολλών επιχειρήσεων της Ροδόπης σύμφωνα με δηλώσεις στο www.ertnews.gr της γραμματέως της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής (ΕΝΙΔΥΚ), της κας Αμαλίας Κασαπαντωνίου. Παρά το γεγονός ότι ο Αύγουστος είναι προ των πυλών, όπως υποστήριξε, “έχουν υπάρξει πολλές καταγγελίες εργαζομένων για την μη καταβολή του”.

«Δεν γνωρίζουν, όπως μας καταγγέλλουν, εάν και πότε θα καταβληθεί» δηλώνει η κα Κασαπαντωνίου και προσθέτει ότι το επίδομα αδείας κατοχυρώθηκε περαιτέρω με το άρθρο 2 της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ του 2010, αποτελεί μέρος των τακτικών αποδοχών του και υπολογίζεται με τον ίδιο τρόπο που υπολογίζονται και οι αποδοχές άδειας και υπόκειται στους ίδιους κανόνες με αυτές.

Παράλληλα, σημειώνει ότι επίσης πολλές είναι και οι αναφορές που αφορούν περιστατικά θερμικής καταπόνησης των εργαζομένων λόγω υψηλών θερμοκρασιών. Όπως είπε έχουν καταγράψει μαρτυρίες και παράπονα για μη τήρηση των μέτρων που προβλέπουν οι σχετικές Οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και της Διεύθυνσης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία του Υπουργείου Εργασίας και του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας με αποτέλεσμα να εργάζονται πολλοί με τον υδράργυρο στα ύψη.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων των εκπροσώπων της ΕΝΙΔΥΚ στους δύο πρώτους μήνες του καλοκαιριού σε χώρους εργασίας καταγράφτηκαν επίσης παράπονα για «συνεχιζόμενες αυξήσεις στα ράφια των super market», αλλά και αναφορές για “δυσκολία ανταπόκρισης σε επιπλέον μετακινήσεις”, όπως τα καλοκαιρινά δρομολόγια προς την παραλιακή ζώνη του Νομού, όπου και οι πιο δημοφιλείς θαλασσότοποι. «Ο μισθός δεν φθάνει» είναι η μόνιμη επωδός των εργαζομένων» υποστήριξε η κα Κασαπαντωνίου.

Τέλος, απήθυνε κάλεσμα συμμετοχής στα Σωματεία σημειώνοντας πως «η συμμετοχή είναι ο μοναδικός τρόπος να μπει φρένο στην εργοδοτική αυθαιρεσία» και καταλήγοντας με την επισήμανση ότι «Μόνο ο συλλογικός αγώνας φέρνει αποτέλεσμα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος