Α. Καραγιώργης: Πρόταση για λειτουργία Οστρακογεννητικού Σταθμού στη Ροδόπη

Ολική καταστροφή και για τις 14 επιχειρήσεις μυδιοκαλλιεργειών συμπεριλαμβανομένου και του γόνου σε Ροδόπη και Καβάλα, πρώτον από την εμφάνιση και κατά δεύτερον από τις υψηλές θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού, σύμφωνα με τις εκθέσεις των δ/νσεων αλιείας σε Ροδόπη και Καβάλα.

Για το θέμα γίνονται συσκέψεις επί συσκέψεων για την εξεύρεση τρόπου αποζημιώσεων των επιχειρηματιών στην Καβάλα.
Ωστόσο, ετέθη και στην πρόσφατη επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Αλιευτικής πολιτικής, Ανδρέα Καραγιώργη και του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης, Νίκου Τσαλικίδη στην Αθήνα με αρμοδίους, στο υπουργείο Οικονομικών καθώς πρόκειται για φυσική καταστροφή και εφ’ όσον βρεθεί το κονδύλι, μπορεί να αποζημιωθούν οι άνθρωποι.
«Ο τρόπος με τον οποίο θα πρέπει να δοθεί η αποζημίωση είναι καλύτερα να είναι οριζόντιος για να μην έχουμε ενστάσεις και να πάρουν γρήγορα τα χρήματα οι επιχειρηματίες», τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο κ. Καραγιώργης.
Επι πλέον ο κ. Καραγιώργης αναφερόμενος στο θέμα της καταστροφής του γόνου, υπογράμμισε πως αυτό σημαίνει πως δεν μπορεί να υπάρξει συνέχεια παραγωγής στην επιχείρηση με ενδημικό γόνο, αλλά θα πρέπει να γίνει αγορά ξένου.
«Ειδικά για την λύση αυτού του ζητήματος θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην ίδρυση και λειτουργία ενός Οστρακογεννητικού σταθμού στην λίμνη Βιστωνίδα, προκειμένου να εξασφαλίζουμε τον δικό μας γόνο για την επόμενη χρονιά. Πιστεύω πως εύκολα μπορούμε να βρούμε το κονδύλι για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου πρότζεκτ, που μόνο η μελέτη μπορεί να αγγίζει και το 1 εκ ευρώ, αν αναζητήσουμε πόρους από το Ταμείο Συνοχής και κάτι έχω στο μυαλό μου για το κομμάτι της Καινοτομίας. Αυτό που με προβληματίζει είναι υπό το όμμα ποιου φορέα θα λειτουργεί, καθώς αυτό είναι το πιο βασικό, που θα εξασφαλίσει τον Οστρακογεννητικό Σταθμό στο διηνεκές του χρόνου. Για την λειτουργία του φορέα το μυαλό μου πάει πάλι σε κάποιο Πανεπιστημιακό ίδρυμα», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Καραγιώργης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος