Α.Γιογλή: Όσοι φοιτήσαμε στην Κομοτηνή την θυμόμαστε με νοσταλγία

Η Αναστασία Γιογλή, δικηγόρος απόφοιτη της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου στα Ιωάννινα, τόσο μακριά, αλλά και τόσο κοντά, χωρίς στιγμή να ξεχνά την Κομοτηνή των φοιτητικών της χρόνων. Εισήλθε στη Νομική Σχολή Κομοτηνής το 1980 και αποφοίτησε το 1984. «Για μας η Κομοτηνή δεν είναι απλώς η πόλη των νεανικών μας χρόνων και των σπουδών είναι η πόλη ιδέα. Είναι η πόλη που ουσιαστικά ωριμάσαμε κοινωνικά, πολιτικά , ζήσαμε εδώ και ενταχθήκαμε” δήλωσε.

“Δεν χάνουμε καμία ευκαιρία να επανέλθουμε στην Κομοτηνή την οποία πάντα νοσταλγικά την σκεφτόμαστε» πρόσθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (20-7-2021) επισημαίνοντας πως: «Πραγματικά είναι ιδέα, είναι ψυχή για μας η Κομοτηνή. Με την πρώτη ευκαιρία είμαστε πάντα εδώ. Θυμάμαι ότι όλοι οι φοιτητές ήμασταν μια παρέα. Θυμάμαι ότι δεν υπήρχε μοναξιά σε κανέναν φοιτητή».

Σύμφωνα με την κα Γιογλή κάθε εποχή έχει και το στίγμα της, «αυτή που μας έκανε να ενωθούμε, ήταν μια Σχολή τότε, η Νομική με κοινό τόπο συνάντησης. Πηγαίναμε στο Πανεπιστήμιο, στη Λέσχη και η πόλη βοηθούσε λόγω του ότι δεν ήταν μια αχανής πόλη και βρισκόμασταν, αλλά νομίζω ότι ήταν και η διάθεση όλων γιατί τότε ήταν η εποχή που όλοι αναζητούσαμε το καλύτερο, υπήρχαν ιδανικά στα νέα παιδιά. Φτιάχναμε όνειρα».

Όπως είπε: η ενότητα και η αγάπη και η σύμπραξη στο να κάνουν κάτι καλύτερο και να «γεμίσουν» το όραμα τους για ένα καλύτερο κόσμο ήταν αυτό που ξεχώριζε στην εποχή των φοιτητικών τους χρόνων. «Και τώρα οι εποχές μας είναι πάρα πολύ δύσκολες και ζούμε κάτι ισοπεδωτικό πια και από άποψη ιδεών και διεκδικήσεων» παρατήρησε η κα Γιογλή.

«Είχαμε σχέσεις και παρέες με ντόπιους και συμμετοχές στον Φοιτητικό Όμιλο, μας είχαν εντάξει ως κομμάτι της κοινωνίας της πόλης, από το 80 και μετά δεν νιώσαμε αποκομμένοι. Ακόμη και τώρα την θυμόμαστε με πολύ νοσταλγία την Κομοτηνή, δεν χάνω καμία ευκαιρία. Ακόμη και το γεγονός ότι λειτουργεί ο «Πρωταγόρας» είναι ένα στίγμα με μια καταπληκτική δραστήρια πρόεδρο κι αυτό ακόμη δείχνει ότι υπάρχει ελπίδα και όσοι φύγαμε από εδώ μπορούμε να έχουμε ένα λόγο μια παρέμβαση».

Όσον αφορά στις ιστορίες που ακόμη και σήμερα της φέρνουν δάκρυα στα μάτια; «πολλές» λέει και παρατηρεί «και άλλες τόσες προκαλούν ακόμη και τώρα γέλιο» γιατί, όπως λέει, « Η Κομοτηνή για μας είχε και το πρόβλημα και το δάκρυ και τη δυσκολία , είχε τα πάντα. Δεν θα ήθελα να απομονώσω κάποιες στιγμές για μας η Κομοτηνή είναι ένας πίνακας για όλα τα χρώματα και όλα τα συναισθήματα».

Μιλώντας για το πιο ωραίο σημείο της πόλης σπεύδει αμέσως να σημειώσει πως αυτό δεν είναι άλλο από την Νομική Σχολή. «Ήταν η «φωλιά» μας, η πηγή των ιδεών μας και της αγάπης μας και των παρεμβάσεων μας. Τώρα βλέπουμε ότι έχει αλλάξει η πόλη, για μας είναι καταχωρημένη στις μνήμες μας με εκείνη την υπέροχη γραφική εικόνα με τα πλακόστρωτα, με τα σπίτια απλά που δεν ήθελαν να δείξουν κάτι άλλο, απλά υπήρχε μέσα κόσμος και ζωή και αγάπη και αυτό το νιώθαμε».

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος