Α. Φραντζής: Άμεση έναρξη εφαρμογής του πορίσματος της Διακομματικής για την Θράκη

Μια Ελλάδα δύο ταχυτήτων περιγράφει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης, ο κοs Αντώνης Φραντζής που αποτυπώνεται sτο καλοκαίρι έντονα με αφορμή και την τουριστική κίνηση που σημειώνεται από τη μια στην υπόλοιπη Ελλάδα και από την άλλη στη Θράκη, ιδιαίτερα σε Ροδόπη και Ξάνθη.

«Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η τουριστική κίνηση που σημειώνεται είναι εξαιρετική στη Ροδόπη και στην Ξάνθη δεν ισχύει κάτι τέτοιο» δηλώνει και κάνει λόγο για σημαντική μείωση του τζίρου στα εμπορικά καταστήματα της περιοχής. «Με τους φοιτητές να έχουν επιστρέψει στιs οικίες τους και τους μόνιμους κατοίκους στην παραλιακή ζώνη και στις παραθεριστικές κατοικίες η κατανάλωση που σημειώνεται στα εμπορικά καταστήματα των πόλεων είναι μικρότερη από ότι ήταν πέρσι τέτοια εποχή» δήλωσε ο κοs Φραντζής.
Αναφερόμενος στη μικρή κίνηση που σημειώνεται στάθηκε στους λίγους Βούλγαρους, στους Ρουμάνους και στους Έλληνες μετανάστες που επέστρεψαν για διακοπές. «Είναι λίγες οι κλίνες που διαθέτει Ξάνθη και Ροδόπη και παίζει κι αυτό το ρόλο του» τόνισε ο κος πρόεδρος.
Παράλληλα, δήλωσε «κολλημένος» με το πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για την Ανάπτυξη της Θράκης που προβλέπει τον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό της περιοχής ζητώντας την σύσταση της Επιτροπής και την ενεργοποίησή της για την βήμα προς βήμα υλοποίησή του πορίσματος . «Τον τροχό δεν θα τον ανακαλύψουμε εμείς, είναι ήδη έτοιμος, πρέπει η Επιτροπή να ενεργοποιηθεί » είπε ο κοs Φραντζής.
Τέλος, με αφορμή επισκέψεις που πραγματοποιεί ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θράκης στάθηκε σε αυτές στον Ορεινό Όγκο χαρακτηρίζοντας τα ευρήματα «σοκαρίστικα» γεγονός που επιτάσσει την ανάγκη λήψης μέτρων, όπως είπε για τη στήριξη των τοπικών κοινωνιών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος