47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητής στην Κομοτηνή

«Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον Σοσιαλισμό», αυτό ήταν το μήνυμα που πρόταξε το φετινό 47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ που διοργανώθηκε σήμερα το βράδυ στην Κομοτηνή.

47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητής στην ΚομοτηνήΣύμφωνα με Νικόλα Καλομοίρη, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Ροδόπης της ΚΝΕ αυτό που πέτυχε να δείξει το Φεστιβάλ ήταν ότι: «Για την νεολαία και το λαό υπάρχει άλλος δρόμος». Όπως τόνισε μιλώντας απόψε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο δρόμος αυτός «περνά από τον αγώνα» γιατί , όπως είπε, «σωτήρες δεν υπάρχουν και όλα τα προβλήματα παραμένουν».

Σταχυολογώντας μάλιστα τα σημαντικότερα αναφέρθηκε: στην ανεργία, στην οικονομική κρίση, στην πανδημία.
Τόσο ο ίδιος, όσο και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, η κα Βιβή Δάγκα κάλεσαν τους κατοίκους της περιοχής να δυναμώσουν τον αγώνα ενισχύοντας το ΚΚΕ. «Σήμερα με την επιστήμη και την τεχνολογία υπάρχουν πολλές δυνατότητες, δυστυχώς όμως ο λαός απολαμβάνει ελάχιστα » ανέφερε ο κος Καλομοίρης σημειώνοντας ότι “επωφελούνται πάντα τα εργοδοτικά συμφέροντα».

47ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ Οδηγητής στην ΚομοτηνήΞεχωριστή η τοιχογραφία που ετοίμασαν μέλη της ΚΝΕ στον τοίχο της παλιάς Νομικής με αφορμή την επέτειο των οκτώ χρόνων απ’ τη δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής (“Ναζί -Εγκληματίες-Χρυσαυγίτες”). «Ήταν σπουδαία η απόφαση της Δικαιοσύνης ωστόσο με τον φασισμό και τον ρατσισμό δεν τελειώσαμε γι αυτό και ο αγώνας μας θα πρέπει να είναι διαρκής» κατέληξε στέλνοντας το μήνυμά του.

Η hip-hop συναυλία με τους Dejavou crew και η συναυλία με την Ιουλία Καραπατάκη έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό τόνο, όπως χρώμα παραδοσιακά η έκθεση βιβλίου, αλλά και ειδικά αφιερώματα στην αυλή της παλιάς Νομικής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος