Επιστημονική Ημερίδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θράκης (ηχητικό)

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στις 10:00 και θα συνεχιστούν έως αργά το απόγευμα οι εργασίες της 3ης Επιστημονικής Ημερίδας προπτυχιακών φοιτητών/-τριών του Τμήματος Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών του Δ.Π.Θ.

«Εμείς ως Τμήμα θεωρούμε ότι η έμφυλη διάσταση στην εκπαίδευση και στο δημόσιο λόγο θα πρέπει να είναι παντού ρητά δηλωμένη για να προλαβαίνουμε και όχι να θεραπεύουμε διάφορες καταστάσεις » δήλωσε η κα Μαρία Δημάση, Καθηγήτρια διδακτικής της γλώσσας και της λογοτεχνίας στο τμήμα Γ.Φ.Π.Π.Χ. του ΔΠΘ συμμετέχοντας στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (30-6-2021) προσκεκλημένη στην ΕΡΤ Κομοτηνής «αιτιολογώντας» το «φοιτητών/-τριών» που αναφέρονταν και σωστά στην πρόσκληση της Ημερίδας.

Επιστημονική Ημερίδα φοιτητών του Πανεπιστημίου Θράκης (ηχητικό)
Η κα Μαρία Δημάση, φιλοξενήθηκε την Τετάρτη 30 Ιουνίου στο στούντιο της ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή “Καθημερινές Ιστορίες”

«Ήταν όραμα του Μανώλη Σέργη που στο πλαίσιο της ημερίδας φιλοξενείται και η τελετή κατά την οποία γίνεται ομότιμος καθηγητής. Το σκεφτικό ήταν να δοθεί κίνητρο στις φοιτήτριες και στους φοιτητές να αναπτύξουν κριτικό λόγο. Είναι μια σημαντική δεξιότητα δια βίου χρήσιμη να παρουσιάζεις την εργασία σου και να την υπερασπίζεσαι» σημείωσε η κα Δημάση.

Όπως είπε οι εργασίες που θα παρουσιαστούν θα εκδοθούν με τίτλο «Φοιτητικά Δοκίμια 2» και θα αποτελέσουν ένα βήμα για την επιστημονική εξωστρέφεια των πρώιμων επιστημόνων. Συνολικά είκοσι εργασίες διαφόρων αντικειμένων. «Λόγω της Πανδημίας ακολουθήσαμε παράλληλους μονόδρομους, μοναχικούς, τα δια ζωσής είναι πιο εύκολα, καθώς διαμορφώνεται μια υβριδική κοινότητα λόγου» ανέφερε η κα Δημάση.
Τέλος, μιλώντας για τις τέσσερις διαφορετικές γλωσσικές επιλογές της Σχολής σημείωσε «Πιστεύουμε ότι και οι απόφοιτοι και οι απόφοιτες από την στιγμή που μαθαίνουν καλά τη γλώσσα που έχουν επιλέξει δεν υπάρχει περίπτωση να μην εργαστούν,τα Τουρκικά, τα Ρουμανικά, τα Ρωσικά και τα Βουλγαρικά έχουν εκτόπισμα στην αγορά εργασίας».

Συνέντευξη –κείμενο- φωτογραφία:Μαρία Νικολάου
Ακούστε εδώ:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος