Κομοτηνή: Ελεύθεροι οι 6 από τους 18 προσαχθέντες για την κατάληψη στη Νομική

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 6 από τους 18 φοιτητές που προσήχθησαν, όπως καταγγέλλουν οι φοιτητές, όταν δυνάμεις των ΜΑΤ εισέβαλαν, σήμερα το απόγευμα, στη Νομική Σχολή Κομοτηνής, η οποία με απόφαση Γενικής Συνέλευσης άνω των 200 φοιτητών, τελεί υπό κατάληψη από σήμερα, μέχρι και την επόμενη Παρασκευή. Στο μεταξύ και η Κοσμητεία είχε βγάλει απόφαση για να μην γίνει η εξεταστική.

Σε 12 φοιτητές οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις και αύριο θα περάσουν την διαδικασία του αυτόφωρου και θα τους απαγγελθούν κατηγορίες για την κατάληψη δημοσίου χώρου.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ σύμφωνα με τους φοιτητές, συνέλαβαν 18 φοιτητές και φοιτήτριες τους οποίους μετέφεραν  στο Αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση στοιχείων.

Η ανακοίνωση της η ΕΛΑΣ

«Μεσημβρινές ώρες σήμερα, Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, για την απομάκρυνση ομάδας ατόμων που εισέβαλε σε αυτό τις πρωινές ώρες σήμερα.

Ειδικότερα, ομάδα νεαρών ατόμων επιχείρησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής Σχολής παρεμποδίζοντας τους υπαλλήλους να προσέλθουν στην εργασία τους και περίπου 400 φοιτητές να προσέλθουν για γραπτή εξέταση, με αποτέλεσμα οι πρυτανικές Αρχές να ζητήσουν τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Με άμεση και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών από Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η απομάκρυνση των ατόμων. Στη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκαν 18 προσαγωγές και ο χώρος αποδόθηκε στις Πρυτανικές Αρχές.

Προανάκριση διενεργεί το Τ.Α Κομοτηνής».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος