Κομοτηνή: Ταλέντα επί Σκηνής

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα, ο Τίτος Ανδρόνικος, ο Ιούλιος Καίσαρας, ο Τρωίλος και Χρυσηίδα, ο Οθέλος, ο Βασιλιάς Ληρ, ο Μάκβεθ, ο Αντώνιος και η Κλεοπάτρα, ο Τίμων ο Αθηναίος, ο Κοριολανός και ο Αμλετ δίνουν το δικό τους ραντεβού με το Εργαστήρι Θεατρικής Τέχνης και Αγωγής «Επί Σκηνής» το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 Απριλίου στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου στις οκτώ το βράδυ. Τους πασίγνωστους ήρωες του Σαίξπηρ ζωντανεύουν με τις ερμηνείες τους έφηβοι ταλαντούχοι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου.

Στο θεατρικό σανίδι από τα χρόνια του Δημοτικού Σχολείου ακόμη οι: Γιάννης Γιανναράκης, Χρήστος Δαλκυριάδης, Νικολέτα Καραμάνη, Ελένη Τσαραμπουλίδη και Νάνσυ Χηράκη ανεβάζουν υπό τις οδηγίες της δασκάλας τους, της κας Μυρσίνης Λαντζουράκη «Τα άπαντα του Σαίξπηρ…περιληπτικά» 400 ακριβώς χρόνια από το θάνατο του σπουδαίου δημιουργού. «Είναι ένα έργο με κωμικά και δραματικά στοιχεία, όπως και η εποχής μας» δηλώνει η κα Λαντζουράκη και μιλά με καμάρι για τους νεαρούς και τις νεαρές ταλαντούχους /χες ηθοποιούς. «Μεγαλώνουμε μαζί, μαθαίνουμε και διασκεδάζουμε επί Σκηνής» σημειώνει καθώς είναι με τους μαθητές της τα τελευταία οκτώ χρόνια, όσα τα χρόνια λειτουργίας του εργαστηρίου.

Όσον αφορά στους έφηβους, ταλαντούχους ηθοποιούς; «Όταν παίζω στη σκηνή η ψυχή μου πετάει ψηλά» δηλώνει η Ελένη Τσαραμπουλίδη. «Είναι κάτι που το αγαπάμε και το κάνουμε με την ψυχή μας. Δεν θέλει ούτε τρόπο, ούτε κόπο, βγαίνει απλά από μέσα μας» προσθέτει ευτυχισμένος ο Χρήστος Δαλκυριάδης και η Νάνσυ Χηράκη μιλά για το θέατρο που «σε βοηθάει να ανακαλύπτεις πράγματα μέσα σου, που δεν υποπτευόσουν καν ότι υπάρχουν». Βρήκαν χρόνο από τα μαθητικά τους καθήκοντα και αντάμωσαν στο θεατρικό σανίδι κι εκεί, επί Σκηνής κάνουν τα όνειρά τους με θέατρο, θέατρο, θέατρο…
Φώτο:Η κα Μυρσίνη Λαντζουράκη με τους μαθητές της Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος