Κομοτηνή: Στην τελική ευθεία η «Έκθεση Αν. Μ. Θράκη»

Μια γενική εμπορική έκθεση με 20.000 επισκέπτες από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια και ήδη έχοντας συμπληρώσει 23 χρόνια ζωής δεν είναι αμελητέα υπόθεση. Η έκθεση «Αν. Μακεδονία Θράκη» επανακάμπτει – μετά από ένα διάλειμμα ενός έτους- και στο τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου ανοίγει τις πύλες της. Η καρδιά της επιχειρηματικότητας από τις 19 έως 22 Νοεμβρίου θα χτυπά στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, όπου και το Εκθεσιακό Κέντρο που θα τη φιλοξενήσει.

«Θεωρώ ότι τα προηγούμενα χρόνια έγινε καλή δουλειά. Μετά από έναν χρόνο «ύπνου» λόγω της μη διεξαγωγής της έκθεσης φέτος επανακάμπτει σε νέες βάσεις.» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής η πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κα Κατερίνα Ιωαννίδου και σημειώνει ότι επιμένει, παρά την γενική απαισιοδοξία,λόγω της οικονομικής κρίσης, να συνεισφέρει στις προσπάθειες για τουριστική προβολή και ανάπτυξη τόσο του Δήμου, όσο και της Περιφέρειας Αν. Μ. Θράκης.

Μέχρι στιγμής έχει καλυφθεί το 70% του εκθεσιακού χώρου με συμμετοχές. Ενώ συνεχίζεται η καμπάνια ενημέρωσης για την προσέλκυση επιπλέον εκθετών και επισκεπτών. Συμμετοχή έχει εξασφαλιστεί από επαγγελματίες της Περιφέρειας Αν. Μ. Θράκης, της Κομοτηνής, αλλά και της Τουρκίας, που επιδεικνύει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. «Πρέπει να αγαπάμε και να στηρίζουμε τον τόπο μας κι αυτό σίγουρα θα μας το ανταποδώσει» δηλώνει η κα Πρόεδρος που έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και στην προσέλκυση των βαλκάνιων γειτόνων.

Φέτος ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι παράλληλες εκδηλώσεις της Έκθεσης με αφιέρωμα στο ελληνικό ποτό και στις γεύσεις της Θράκης μακριά από βαρετές ομιλίες και βαρύγδουπες αναλύσεις. «Θέλουμε εκτός από μια Γενική Εμπορική Έκθεση να είναι και μια μεγάλη γιορτή για την Περιφέρειά μας» δηλώνει σημειώνοντας ότι τα επόμενα χρόνια θα επιδιωχθεί να υπάρξουν παράλληλες εκδηλώσεις και σε άλλες πόλεις. «Αυτή η έκθεση ήρθε για να μείνει. Δεν έχουμε το δικαίωμα να αφήνουμε εκδηλώσεις και γεγονότα να φεύγουν από τον τόπο μας γι’ αυτό τους καλώ όλους να στηρίξουν αυτή την έκθεση, το κόστος συμμετοχής άλλωστε είναι πολύ χαμηλό και δεν θα υπάρξει δικαιολογία απουσίας για κανέναν. Όλοι είμαστε συνυπεύθυνοι και στην επιτυχία και στην αποτυχία» καταλήγει η κα Ιωαννίδου αισιοδοξώντας ότι η Έκθεση θα έχει τη δική της θετική συνεισφορά στην τοπική οικονομία.
Φώτο:Κατερίνα Ιωαννίδου Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος