Κομοτηνή: Στην αγορά περιμένουν καλύτερες μέρες

Ο Φεριδούν πριν λίγα χρόνια ανέλαβε το μαγαζί του πατέρα του, ένα κατάστημα με είδη ένδυσης και μετά από σαράντα χρόνια που εκείνος το διεύθυνε βρέθηκε τώρα να έχει την τύχη της επιχείρησης στα χέρια του.
«Οι δουλειές είναι επιεικώς χάλια» δηλώνει ο νεαρός Κομοτηναίος καταστηματάρχης και σημειώνει ότι σε σχέση με πέρσι η κίνηση είναι 30% πεσμένη.

«Και τώρα, προ του Πάσχα, είναι πάλι τα ίδια, πεσμένη. Το είδος του μαγαζιού απευθύνεται σε μεσήλικες και άνω. Μειώθηκαν οι συντάξεις, αμέσως μειώθηκαν και οι δουλειές μαζί τους» δηλώνει σημειώνοντας ότι βλέπει τους συμπολίτες του να προσπαθούν να πληρώσουν πρώτα τους λογαριασμούς και μετά, αν περισσεύει κάτι, να πάρουν και για τους ίδιους. «Αυτή η πελατεία, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, έχει σχεδόν χαθεί».

«Συνέπεια», ωστόσο, επιδεικνύουν τα έξοδα λειτουργίας του καταστήματος. «Κάθε μήνα» παρατηρεί χαμογελώντας με λύπη και εξηγεί «ενοίκιο, ασφαλιστικά, ρεύμα και προμήθεια εμπορεύματος. Για να παραγγείλεις πρέπει να προκαταβάλεις τα λεφτά, άλλαξαν οι εποχές, ο λόγος πια δεν φτάνει » δηλώνει μην κρύβοντας ότι οι σκέψεις αγωνίας για το μέλλον της επιχείρησης είναι καθημερινές.
«Δεν μπορώ να βρω απαντήσεις» σημειώνει και εύχεται να μπορέσει να ορθοποδήσει η Ελλάδα «μόνο έτσι θα τα καταφέρουμε όλοι. Είναι συνολικό το κλίμα. Φαίνεται στην αγορά ότι έχουν επηρεαστεί όλοι αρνητικά από το κακό κλίμα.»
Φώτο: Ο κος Φεριδούν στο κατάστημά του Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος