Κομοτηνή: Συνομιλώντας με το Χάρη…

Διανύει με τα πόδια καθημερινά μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις. Κάθε μέρα στους δρόμους, με τα φυλλάδια στο χέρι, έτοιμος για τον δικό του αγώνα. Ο Χάρης βρίσκεται 26 χρόνια στην Ελλάδα και όπως λέει «26 μέρες δεν έκατσα».

Μετανάστης από την Αρμενία, ρίζωσε στην Θράκη και δίνει τον δικό του αγώνα για τον επιούσιο. «Βγαίνει το μεροκάματο, σε έξι ώρες βγάζω είκοσι ευρώ, άλλοι με 8 ώρες δουλειάς στο εργοστάσιο κι έχοντας σκυμμένο το κεφάλι παίρνουν τα ίδια λεφτά». Πέντε μήνες τώρα διανέμει φυλλάδια, «μεροκάματο βρίσκω πάντα. Δουλειά στο εργοστάσιο, στις βιοτεχνίες, στις οικοδομές, αλλά τα λουκέτα πέφτουν βροχή, η εκμετάλλευση είναι μεγάλη, μέχρι να πεις «βρήκα δουλειά», τη χάνεις».

Σκουπίζει τον ιδρώτα από το πρόσωπό του και προσθέτει παίρνοντας μια ανάσα: “Η δουλειά δεν είναι ντροπή. Καλύτερα λίγα παρά τίποτα Αν κάτσεις στο σπίτι δεν παίρνεις ούτε ένα ευρώ, αφήστε που αρχίζουν ύστερα άλλα προβλήματα». Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι και η ανεργία μεγάλη, ωστόσο, όπως ο ίδιος διαπιστώνει καθημερινά, «ευκαιρίες βγαίνουν, έχω μάθει ό,τι καλύτερο βγαίνει να το αρπάζω, να μην κάθομαι με σταυρωμένα τα χέρια. Δεν το βάζω ποτέ κάτω, 26 χρόνια στην Ελλάδα, 26 μέρες δεν έκατσα» επαναλαμβάνει ικανοποιημένος από τον αγώνα που δίνει και τις καθημερινές προσπάθειες που κάνει.

Απομακρύνεται με το βήμα ταχύ. Τα φυλλάδια πολλά ακόμη στα χέρια του. Είναι ο Χάρης και είναι μετανάστης από την Αρμενία. Ρίζωσε στη Θράκη παραδίδοντας καθημερινά μαθήματα αγωνιστικότητας.
Φώτο: Τα φυλλάδια στα χέρια του Χάρη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος