Κομοτηνή: Ψάχνοντας για δουλειά

«Είναι δύσκολο να βρεις κάτι να κάνεις, αν δεν γίνουν επενδύσεις, φοβάμαι πως τίποτα δεν θα αλλάξει προς το καλύτερο» δηλώνει ο Ιλμπάϊ Βελή. Μέχρι τώρα έχει βάλει λουκέτο σε δύο επιχειρήσεις που άνοιξε. «Ενοίκιο, φόροι, τα έξοδα πολλά, το λουκέτο δεν άργησε να μπει» δηλώνει προσθέτοντας ότι το μόνο που έχει τώρα να περιμένει είναι κάποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ. «Θα με ενδιέφερε να ασχοληθώ με τον τουρισμό» δηλώνει κι ελπίζει ότι πολύ σύντομα θα δοθούν ευκαιρίες ενασχόλησης.

Πριν τρεις μήνες ο Ιλμπάϊ Βελή ήταν στη Γερμανία. Δούλεψε στον τομέα των κατασκευών –επισκευών. «Ήταν μια ενδιαφέρουσα εμπειρία. Διαπίστωσα ότι στη Γερμανία δουλειές κι ευκαιρίες υπάρχουν» δηλώνει ο νεαρός Κομοτηναίος σημειώνοντας ότι πηγαίνοντας στην Γερμανία τα αρνητικά στερεότυπα που τον συντρόφευαν ήταν πολλά «όταν, όμως, πήγα εκεί, αλλιώς τα είδα τα πράγματα» δηλώνει.

Σχολιάζοντας δε την ζωή στη Γερμανία δηλώνει πως για τους Γερμανούς υπάρχει μόνο η δουλειά και μετά το σπίτι κι ύστερα πάλι η δουλειά. «Ο Έλληνας θέλει να βγει έξω. Να διασκεδάσει. Δεν μπορεί να αντέξει μόνο με τη δουλειά» δηλώνει απολαμβάνοντας τον ανοιξιάτικο καιρό της Κομοτηνής και τον ήλιο που τόσο του έλλειψε. «Η Ελλάδα είναι ευλογημένη χώρα. Αν δημιουργούνταν θέσεις εργασίας, θα ήταν ένας παράδεισος.»
Φώτο: Ιλμπάϊ Βελή Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος