Κομοτηνή: Πρακτική κι ονειροπόληση

Τέσσερις νέοι φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης, οι:Άννα Βούσβου, Θανάσης Χουσεϊτη, Ζωή Πολυζά –Ευαγγελίδου,Χρύσα Τσουρουκίδου κάνουν την πρακτική τους στο Europe Direct Κομοτηνής προσφέροντας υπηρεσίες σε όλες τις δράσεις που υλοποιεί το Γραφείο. Φοιτητές σήμερα, Κοινωνικοί Λειτουργοί αύριο γιατί τους ενδιαφέρει όπως λένε να είναι κοντά στον άνθρωπο και στην κοινωνία.

«Ο Κοινωνικός Λειτουργός είναι ένας από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου» δηλώνουν και σπεύδουν να σημειώσουν ότι στο αμφιθέατρο μαθαίνουν, ωστόσο, στην πρακτική βλέπουν καινούργιες καταστάσεις.
Από το καθημερινό πρόγραμμα των φοιτητών δεν λείπουν και οι …ονειροπολήσεις: μεταπτυχιακό, εργασία στο αντικείμενό τους. «Είναι πολύ δύσκολη η επαγγελματική αποκατάσταση σήμερα γιατί η δημοσιονομική προσαρμογή έχει συνέπειες και στις προσλήψεις» δηλώνουν και σπεύδουν να σημειώσουν « κανείς δεν μπορεί να βρει δουλειά κι αν βρει θα είναι με μισθό που δεν θα μπορεί να ζήσει.»

Την μετανάστευση στο εξωτερικό την σκέφτονται «για λίγο» όπως λένε και συνεχίζουν να δηλώνουν αισιόδοξοι, παρά τα προβλήματα. «Ο άνθρωπος δεν είναι μονοδιάστατο ον. Το επάγγελμά μας ασχολείται με τον άνθρωπο και μπορεί κανείς να βρεις ενασχόληση αν το ψάξει καλά» δηλώνουν κάνοντας τα δικά τους όνειρα για το αύριο.
Φώτο:Οι «πρακτικάριοι» φοιτητές του ΔΠΘ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος