Κομοτηνή: Πικρή γεύση

Πικρή γεύση αφήνει ολοένα και πιο συχνά η καθημερινότητα στους ιδιοκτήτες μικρών χώρων εστίασης στη Ροδόπη. Η πτώση στις εισπράξεις των ταχυφαγείων αγγίζει ακόμη και το 50% με αποτέλεσμα πολλοί να είναι ήδη προ του λουκέτου.

«Η φετινή χρονιά ήταν η χειρότερη λόγω της κρίσης και των capital controls» δηλώνει στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο Χουσεϊν Σεϊχάν από τις Σάπες. 20 χρόνια διατηρεί το δικό του μικρό ταχυφαγείο, ωστόσο, παρά τη 12ωρη καθημερινή ενασχόληση η κατανάλωση είναι μειωμένη μαζί και οι εισπράξεις της ημέρας. Δεν είναι λίγοι οι συνάδελφοί του που έβαλαν λουκέτο μεταναστεύοντας σε χώρες όπως: η Γερμανία και η Ολλανδία.

«Βρήκαν δουλειά ως εργάτες σε θερμοκήπια και ναυπηγία εδώ κάθε μέρα έκλειναν τα μαγαζιά τους με παθητικό» δηλώνει ο κ. Σεϊχάν μην κρύβοντας την απογοήτευση του «έφυγαν οι νέοι σε ηλικία» προσθέτει βλέποντας τον τόπο του να μαραζώνει. Ο ίδιος θα περιμένει να κυλήσει και η νέα χρονιά πριν πάρει τις οριστικές του αποφάσεις. Σίγουρα το 2015 φεύγει αφήνοντας μια στυφή γεύση στα χείλη του.
Φώτο:Χουσεϊν Σεϊχάν Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος