Την ημέρα συλλέγουν το βαμβάκι τους, οργώνουν και ετοιμάζουν τα χωράφια τους για τη σπορά των σιτηρών και το βράδυ συζητούν στα καφενεία των οικισμών τους για παραγωγές, στρεμματικές αποδόσεις, αλλά και για τις εξελίξεις στο θέμα της φορολογίας των εκμεταλλεύσεων τους.
«Να δείξουν σεβασμό στη δουλειά μας, δεκαετίες τώρα οι έλληνες αγρότες και οι κτηνοτρόφοι θρέφουν τη χώρα, είναι οι μόνοι που παράγουν» δηλώνουν στην ΕΡΤ Κομοτηνής και χωρίς να κρύβουν τον προβληματισμό και την έντονη ανησυχία τους προσθέτουν «με το ψέμα χωριό δεν γίνεται, πρέπει να μας ξεκαθαρίσουν ποιες ακριβώς αλλαγές δρομολογούν».
Παραγγέλνουν, άλλοι πικρό καφέ, σκέτο, «όπως η δύσκολη ζωή του αγρότη» προσθέτουν χαριτολογώντας κι άλλοι τσίπουρο και πριν πάρουν το δρόμο της επιστροφής για το σπίτι ο νους τους και οι κουβέντες τους «τρέχουν» για μια ακόμη φορά στα παιδιά και στα εγγόνια τους. «Έκλεισαν τα εργοστάσια στις ΒΙ.ΠΕ., έμειναν άνεργα τα παιδιά. Από εμάς τους αγρότες περιμένουν και που θα τα βρούμε;» με το τσιγάρο στα χείλη και τον καπνό του μοναδική τους πια συντροφιά «χάνονται» στα στενά του δρόμου και στις σκέψεις τους.
Φώτο:Ζευγάρι αγροτών από την Ξάνθη Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος