Κομοτηνή: Περιμένουν καλύτερες μέρες

Δύσκολοι καιροί για όλους και ακόμη δυσκολότεροι για τους βιβλιοπώλες και τους λοιπούς επαγγελματίες σε μια επαρχιακή πόλη, όπως η Κομοτηνή.

Στην πρωτεύουσα της Θράκης βλέπουν τις μέρες να περνούν και το δυσμενές σκηνικό να μην αλλάζει. «Είμαστε μέσα στο χορό, πρέπει να χορέψουμε, αλλά η ψυχολογία μας είναι χάλια» δηλώνει ο Δημήτρης Μπασδάνης, βιβλιοπώλης στην Κομοτηνή. Όπως σημειώνει, αυτό που περιμένει ο ίδιος και οι συνάδελφοί του είναι: Πρώτον, λιγότεροι φόροι. Δεύτερον, ηρεμία στην αγορά. Και τρίτον, καλύτερη αξιοποίηση της γειτνίασης με χώρες όπως, η Βουλγαρία και η Τουρκία.

«Περνούν χιλιάδες επισκέπτες από τις πύλες εισόδου της χώρας, αλλά ελάχιστοι από αυτούς παραμένουν έστω και λίγο στην Κομοτηνή» δηλώνει ο κ. Μπασδάνης και σημειώνει ότι όλα θα άλλαζαν προς το καλύτερο, αν θα μπορούσαν να «τραβήξουν» τουρισμό-επισκέπτες και προς την αγορά της Κομοτηνής, καθώς είναι λίγοι εκείνοι από τους γειτονικούς νομούς που την επισκέπτονται.

Η ψυχολογία των πελατών τους πεσμένη, αρκούνται στις απαραίτητες αγορές και στα μικρά οικονομικά ανοίγματα, ωστόσο, οι καταστηματάρχες της Κομοτηνής δεν χάνουν το πείσμα τους, «θα το παλέψουμε πάντως» λένε ελπίζοντας πως γρήγορα θα φανούν και οι καλύτερες μέρες.
Φώτο:Δημήτρης Μπασδάνης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος