Κομοτηνή: Όταν κοιτάς από ψηλά

Ο Κώστας Καλλιοντζίδης εργάζεται στην ΔΕΗ ως τεχνικός, εναερίτης, αποσπασμένος από την Καβάλα κι εργαζόμενος στην Κομοτηνή. «Η δουλειά μας είναι από τις πλέον δύσκολες κι επικίνδυνες» δηλώνει ο ίδιος σημειώνοντας ότι κάποιος που δουλεύει πάνω στην κολόνα αντιμετωπίζει κινδύνους από πιθανή πτώση, από ηλεκτροπληξία ή ακόμη κι από κεραυνούς.

«Έχει ένα είδος περιπέτειας η δουλειά που πρέπει να την αγαπάς πολύ για να την κάνεις» δηλώνει ο κος Καλλιοντζίδης σημειώνοντας ότι θα πρέπει να διακρίνεται ο εργαζόμενος από πάθος για την εργασία, ασχέτως των δυσκολιών που αντιμετωπίζει. «Λυπάμαι πολύ όταν ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης λοιδορούν την υπηρεσία μας» δηλώνει σημειώνοντας ότι εδώ και πενήντα χρόνια συμβάλει τα μέγιστα στις προσπάθειες ανάπτυξης του τόπου.

Ανεβαίνει καθημερινά σε κολώνες ύψους 15 και 16 μέτρων. «Υπάρχουν κι άλλοι συνάδελφοι που εργάζονται στην υπέρ-υψηλή τάση που είναι τριάντα, σαράντα μέτρα» σπεύδει να δηλώσει τονίζοντας ότι είναι μια δουλειά, κατά τη διάρκεια της οποίας, φλερτάρεις καθημερινά με τον κίνδυνο. «Κανείς από τους επικριτές των εργαζομένων στη ΔΕΗ δεν έχει αναλογιστεί ότι έχουμε το μεγαλύτερο ποσοστό θνησιμότητας ετησίως, μέσο όρο δέκα θανάτους, χώρια οι ακρωτηριασμοί και οι σοβαρές κακώσεις» δηλώνει. Όσον αφορά στα μέτρα προστασίας, όπως σημειώνει, λαμβάνονται αρκετά μέτρα αλλά υπάρχουν και οι αστάθμητοι παράγοντες λόγω καιρικών φαινομένων, που όποια μέτρα και να λάβεις το πρόβλημα υφίσταται για τον κίνδυνο του εργαζόμενου. «Όταν έχεις να κάνεις και με κεραυνούς, ακόμη και να γειωθείς, δεν ξέρεις πως θα συμπεριφερθεί το Δίκτυο» .

Το θέμα της έλλειψης τεχνικού προσωπικού είναι πολύ σοβαρό για την ΔΕΗ. «Κάνουμε μια εργασία που μπορούν νέα άτομα να την κάνουν» δηλώνει σημειώνοντας ότι «σήμερα είμαστε αρκετά μεγάλοι σε ηλικία, όταν, όμως, υπάρχει ανάγκη δεν μπορείς να μην πας, το καθήκον σε καλεί.». Παράλληλα επισημαίνει την ανάγκη να γίνουν άμεσα προσλήψεις προσωπικού. «Είναι άμεση ανάγκη να προσληφθούν νέοι και να παραμείνει η επιχείρηση αμιγώς εθνική. Είναι εθνικό κεφάλαιο για τη χώρα. Αν πουληθεί σε ιδιώτες θα είναι δυσάρεστη εξέλιξη για τη χώρα. »
Φώτο:Ο Κώστας Καλλιοντζίδης Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος