Κομοτηνή: Με το βλέμμα στον τουρισμό

Η Κατερίνα Μάρκου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Ιστορίας και Εθνολογίας στο Δ.Π.Θ. , προτρέπει τους υπεύθυνους, τους ασχολούμενους με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τον τουρισμό και όχι μόνο, να στραφούν προς την αξιοποίηση της θρακικής μυθολογίας.

Όπως υποστηρίζει από τα πορίσματα των ανθρωπολογικών μελετών για τον τουρισμό μπορεί να αντληθούν πάρα πολλά χρήσιμα συμπεράσματα, συμπεράσματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν ώστε να διαμορφωθεί και να σχεδιαστεί μια τουριστική πολιτική, η οποία θα είναι προς όφελος των κατοίκων της περιοχής.

Πιο συγκεκριμένα η κα Μάρκου προτείνει οι ασχολούμενοι με τον τουρισμό και τα κοινά να έχουν μια πιο συνολική προσέγγιση όσον αφορά στο σχεδιασμό και τον προγραμματισμό πάνω στο θέμα της ανάδειξης και προβολής ενός τόπου. Σύμφωνα με την καθηγήτρια του Δ.Π.Θ. ευθύνες έχει και η τοπική κοινωνία. «Όταν συνειδητοποιήσει αυτό το βάρος που φέρει και η ίδια μπορούν να γίνουν πάρα πολλά πράγματα, γεγονός που προϋποθέτει και την εκπαίδευσή τους πάνω σ΄ αυτά τα ζητήματα.» υποστηρίζει για να καταλήξει λέγοντας με νόημα πως: «φυσικά η Τ.Α., οι τοπικές Αρχές μπορούν να κάνουν πάρα πολλά ακόμη. »
Φώτο: Κατερίνα Μάρκου Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος