Κομοτηνή: Καλημέρα Ελλάδα

Από την Γεωργία ήρθε στην Ελλάδα το 1994. Από τότε μένει στην Κομοτηνή. «Μπήκαμε στο πρόγραμμα αποκατάστασης παλιννοστούντων. Μας έδωσαν οικόπεδο, σπίτι και καταφέραμε να σταθούμε όρθιοι» δηλώνει και γυρίζοντας το χρόνο πίσω σε εκείνες τις πρώτες μέρες του νέου ξεκινήματος σημειώνει «ευτυχώς η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό μας».

Χρόνια μετά η νεοπρόσφυγας από την Γεωργία καλείται να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της Κρίσης έχοντας τον άντρα της μετανάστη στη Γερμανία και την κόρη της, επίσης μετανάστρια, εργαζόμενη σε ξενοδοχείο της Κύπρου. «Όταν είχα έρθει δεν κοίταζα τι δουλειά είναι, εργαζόμουν όπου έβρισκα: καθαρίστρια, εργάτρια στα χωράφια, στη συλλογή του βαμβακιού και του καπνού. Δεν ήξερα καλά τη γλώσσα, πού αλλού θα έβρισκα δουλειά;» αναρωτιέται δηλώνοντας περήφανη που τουλάχιστον τα έχει καταφέρει καλά και μιλά τώρα πια άψογα ελληνικά. «Σταθήκαμε τυχεροί και είχαμε στο πλευρό μας τη γειτονιά. Έχω να θυμάμαι από εκείνο τον πρώτο καιρό μόνο καλές συμπεριφορές από τους γείτονες και τους ντόπιους»

Σήμερα εργάζεται ως σχολική τροχονόμος. 15 χρόνια τώρα δίνει το δικό της ραντεβού με μαθητές και διερχόμενους οδηγούς. «Είναι λίγα τα χρήματα, 170 ευρώ το μήνα και χωρίς ασφάλεια, αλλά αυτόν τον καιρό πού θα βρεις περισσότερα; Έτσι από τις οκτώ παρά τέταρτο μέχρι τις οκτώ και τέταρτο είμαι στο δρόμο, μπροστά από το σχολείο, και μετά το μεσημέρι, όταν σχολάνε τα παιδιά ». Μια μετανάστρια σχολική τροχονόμος από τη Γεωργία, που ήρθε στην Κομοτηνή και ρίζωσε, ευχόμενη η κόρη της να έχει καλύτερη τύχη και μαζί η Ελλάδα.
Φώτο: Η μετανάστρια από τη Γεωργία, Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος