Ήταν αγαπημένα στέκια των εργαζομένων στις οικοδομές, των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των… ξενύχτηδων. Ιδιοκτήτες και προσωπικό, μάγειρες και σερβιτόροι ξύπναγαν νωρίς χαράματα για να προλάβουν να ετοιμάσουν τα γευστικά τους πιάτα, να καθαρίσουν, να γεμίσουν κατσαρόλες, να μαγειρέψουν, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια της κρίσης πολλά έχουν αλλάξει και στις λαϊκές ταβέρνες της Κομοτηνής.
Κρεατικά, σούπες, πατσάς, φασολάδες και μεζέδες μένουν στα αζήτητα. «Η οικοδομή έχει πληγεί, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι επίσης, χάσαμε τους καλύτερους πελάτες μας, οπότε έχουμε μείνει μόνο με τους λιγοστούς ξενύχτηδες και εκείνοι έχουν κόψει τα περιττά» δηλώνει στην ΕΡΑ Κομοτηνής ο Ισμαήλ Τσολάκ, ιδιοκτήτης λαϊκού μαγειρείου στην Κομοτηνή.
Δεν είναι λίγοι όπως λέει οι συνάδελφοί του που αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο. Έτσι, κατεξοχήν λαϊκοί χώροι, που χρόνια αποτελούσαν γευστικό στέκι έπαψαν να υπάρχουν. Σημεία συνάντησης για πολλά χρόνια, χώροι όπου αντάμωναν κουρασμένες κουβέντες, πειράγματα και γευστικά παραδοσιακά πιάτα δοκιμάζονται καθημερινά μαζί και οι άνθρωποί τους.Φώτο:Ισμαήλ Τσολάκ. Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος