Κατάγεται από το Αρσάκειο της Ροδόπης και εργάζεται στις Σάπες, στη λαϊκή ταβέρνα «Μέλισσα». Ο κος Αλή Ογκιούν τα τελευταία δέκα χρόνια παρατηρεί την Κρίση και την λιτότητα των Μνημονίων να αλλάζουν ακόμη και τις γαστρονομικές συνήθειες των ντόπιων.
Μαγειρευτά, της ώρας, ντόπιες λιχουδιές και θρακιώτικες γεύσεις που καταναλώνονται με φειδώ λόγω έλλειψης χρημάτων. «Κάθε χρόνο και πιο δύσκολα. Παλαιότερα στις Σάπες είχε πιο πολύ κίνηση, τώρα, μετά την απομάκρυνση των υπηρεσιών, Εφορία, ΙΚΑ, Ειρηνοδικείο, η κατανάλωση έπεσε κατακόρυφα » δηλώνει ο νεαρός σερβιτόρος προσθέτοντας ότι σπάνια πια έρχονται στις Σάπες κάτοικοι από τα γύρω χωριά περισσότερες από μια φορές.
Μαζί με την μειωμένη κίνηση σημειώθηκε και πτώση της κατανάλωσης. «Όλοι στέκονται στο ένα πιάτο. Αν έρχονται τέσσερα άτομα παραγγέλνουν τρεις μερίδες, αντί να πιουν δυο κρασιά πίνουν ένα, όλα έχουν μειωθεί» δηλώνει και πάλι παρατηρώντας με σκεπτικισμό την Κρίση να ανοίγει και τις λαϊκές ταβέρνες.
Φώτο: Ο Αλή Ογκιούν σε ώρα δουλειάς Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος