Στους πρόποδες της οροσειράς της Ροδόπης και βορειοδυτικά της λίμνης Βιστωνίδας, στο Σούνιο Ξάνθης ο κος Κωνσταντινίδης με την σύζυγό του, Σοφία Σεβαστού, δημιούργησαν μια μικρή οικογενειακή επιχείρηση, το εργαστήριο παρασκευής παραδοσιακών ζυμαρικών με την ονομασία «ΣΟΦΙΑΣ ΓΕΥΣΕΙΣ». Ήταν λίγο πριν την έλευση της Κρίσης που πήραν την μεγάλη απόφαση να δημιουργήσουν κάτι δικό τους, είχε προηγηθεί μια απόλυση, και δεν το μετάνιωσαν.
Έτσι, σήμερα, στο δικό τους χώρο παρασκευάζουν προϊόντα με αγνά υλικά, χωρίς συντηρητικά και χρωστικές τα οποία και αποτελούν μια υγιεινή διατροφή για όλες τις ηλικίες, όπως υποστηρίζουν. Στόχος τους, να κάνουν την θρακιώτικη γαστρονομία must εντός κι εκτός Θράκης. Ζυμαρικά όπως χυλοπίτες, τραχανάδες, κους- κους, χυλοπίτες λαχανικών , Μακαρονάκι κοφτό , Βίδες , Κριθαράκι κ.α. «Προσπαθούμε και το καταφέρνουμε να τα παρασκευάζουμε όπως τα έκαναν οι νοικοκυρές της Θράκης στα παλιά τα χρόνια» δηλώνει ο κος Κωνσταντινίδης και η γυναίκα του, Σοφία Σεβαστού προσθέτει «χρησιμοποιώντας πάντα αγνά τοπικά υλικά».
Όσον αφορά στο μυστικό της επιτυχίας τους; Όπως δηλώνουν και οι δύο αυτό δεν είναι άλλο, από την επιμονή στην ποιότητα. Εκεί, στο 14º χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ξάνθης-Ιάσμου-Κομοτηνής στο Σούνιο Ξάνθης λειτουργούν το παραδοσιακό τους εργαστήριο ζυμαρικών. «Εργαστήριο βασισμένο σε αυστηρούς κανόνες υγιεινής και ασφάλειας των τροφίμων, σύμφωνα με τις οδηγίες οργανισμού πιστοποίησης» δηλώνει με καμάρι ο κος Κωνσταντινίδης σημειώνοντας πως πρόκειται για ένα «σύγχρονο εργαστήριο όπου χρησιμοποιούμε άριστα την τεχνολογία για τη παραγωγή παραδοσιακών ζυμαρικών, με μηχανήματα πιστοποιημένα σύμφωνα με τις οδηγίες της Ε.Ε.». Ποιότητα, προσπάθεια, σοφία και γεύσεις φαίνεται πως είναι η απάντηση στην Κρίση σε καιρούς δύσκολους η παράδοση στη γεύση επιστρέφει…
Φώτο: Η Σοφία Σεβαστού και ο κ. Κωνσταντινίδης Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος