«Νέκρα στην αγορά των ψαριών» έτσι περιγράφει ο κ. Γιάννης Στεφανίδης τις πωλήσεις ψαριών στην δημοτική αγορά της Κομοτηνής, όπου τρεις γενιές τώρα διατηρούν τη δική τους οικογενειακή επιχείρηση. «Προσφέρουμε φρέσκα, ελληνικά προϊόντα, αλλά οι πωλήσεις παίρνουν την κατιούσα » δηλώνει σημειώνοντας πως οι απαιτήσεις του κοινού περιορίζονται στους παστούς μπακαλιάρους.
Ανάσα στην αγορά φαίνεται να δίνει η περίοδος της Σαρακοστής. «Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος οι πωλήσεις των νηστίσιμων αυξάνονται» δηλώνει ο κος Στεφανίδης που βλέπει τις κάσες με τις Σουπιές, τα Θράψαλα, τις Γαρίδες να αδειάζουν. «Πριν τρία-τέσσερα χρόνια δεν γινόταν κάτι τέτοιο» δηλώνει σημειώνοντας «είναι πολύ λίγοι αυτοί οι οποίοι αγοράζουν πια ακριβό ψάρι οι υπόλοιποι περιορίζονται στο να τα κοιτούν ή να αγοράζουν τα φθηνότερα, τα κατεψυγμένα».
Σύμφωνα με τον έμπειρο ιχθυέμπορα από το φρέσκο ψάρι φαίνεται πως έχουν απομακρυνθεί πια για τα καλά οι ηλικιωμένοι. «Οι συνταξιούχοι δεν πλησιάζουν τους πάγκους καν» δηλώνει. Όσον αφορά στην προμήθεια των ψαριών εδώ σίγουρα οι καταναλωτές στέκονται τυχεροί, καθώς η Ιχθυόσκαλα της Καβάλας τροφοδοτεί τη Δημοτική Αγορά με φρέσκο ψάρι. «Αγοράζουμε φρέσκα προϊόντα και τα πουλάμε σε καλές τιμές. Κατά 99% το ψάρι που τρώνε οι κάτοικοι της περιοχής είναι φρέσκο, ελληνικό».
Φώτο: Γιάννης Στεφανίδης Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος