Κομοτηνή: Φάτε μάτια ψάρια

«Οι δουλειές είναι «σπασμένες» ο κόσμος περνά και ξαναπερνά, αλλά δεν μπορεί να ψωνίσει. Η κατανάλωση έχει μειωθεί 60%. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα αντέξουμε, ήδη δυσκολεύομαι να πληρώσω το ενοίκιο…» δηλώνει προβληματισμένος ο Χουσεϊν Σερήφ, ιχθυοπώλης στην Κομοτηνή 25 χρόνια τώρα. Προμηθεύεται τα ψάρια που πουλά καθημερινά από την Καβάλα και τα διοχετεύει ακόμη και στην γειτονική Βουλγαρία. Ήταν ο πρώτος που άνοιξε, πριν δύο χρόνια κατάστημα πώλησης ψαριών στην γείτονα χώρα. «Ακολούθησαν άλλα πέντε καταστήματα, αλλά στο τέλος έκλεισαν και μείναμε μόνο εμείς» δηλώνει αποκαλύπτοντας ότι οι Βούλγαροι τρώνε φθηνότερο ψάρι.

Τσιπούρες που εδώ πωλούνται 9,80 ευρώ το κιλό στη Βουλγαρία πωλούνται 7,50 ευρώ. Γιατί φθηνότερα στην Βουλγαρία και πιο ακριβά στην Ελλάδα; Τον ρωτάμε για να τον ακούσουμε να απαντά: «Γιατί στη Βουλγαρία δεν υπάρχουν φόροι, ΦΠΑ και όλα εκείνα που πληρώνουν οι επιχειρηματίες εδώ. Δύο χρόνια τώρα και δεν έχω πληρώσει ούτε ένα ευρώ εκεί.» Κάθε δύο μέρες εφοδιάζει το καταναλωτικό κοινό της Βουλγαρίας με τσιπούρες, λαβράκια, σολομό, χταπόδια και γαρίδες. Σαρδέλα και γαύρο καθόλου. «Στην Κομοτηνή πουλάμε σαρδέλα 4 ευρώ, αλλά οι χαμηλόμισθοι ούτε αυτή δεν μπορούν να αγοράσουν. Αυτοί που έτρωγαν ψάρι κάθε εβδομάδα, τώρα, λόγω της κρίσης τρώνε στις 20 μέρες μια φορά».

Είναι ψάρια αλιευμένα στις ελληνικές θάλασσες ή «ελληνοποιημένα από Μαρόκο και Αίγυπτο;» τον ρωτάμε για να απαντήσει χωρίς δεύτερη σκέψη «μόνο ελληνικά, το εισαγόμενο ψάρι δεν φεύγει με τίποτα.», ωστόσο, όπως δηλώνει ο έμπειρος ιχθυέμπορας οι καταναλωτές οφείλουν να είναι πάντα προσεκτικοί.
Φώτο:Χουσεϊν Σερήφ Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος