Κομοτηνή: Εξομολογήσεις στους πάγκους των λαϊκών

Εξομολογήσεις στους πάγκους των λαϊκών; Οι μικροπωλητές σε ρόλο εξομολογητή ή ψυχαναλυτή; «Ακούμε τα πάντα!» απαντούν οι ίδιοι και σπεύδουν να προσθέσουν «Όταν στέκονται οι πολίτες μπροστά στους πάγκους μιλούν για τα προβλήματά τους, για τις δουλειές που δεν πάνε καλά, για τα έξοδα που τρέχουν, για τους λογαριασμούς που παραμένουν απλήρωτοι». Η καθημερινότητα όλη τους «σερβιρισμένη» ανάμεσα σε πάγκους, φθηνά προϊόντα, και αγορές που σπάνια γίνονται και τις περισσότερες δεν γίνονται.

«Εισπράττουμε λιγότερα χαμόγελα και περισσότερο θλίψη. Δεν έχουν να πληρώσουν, πασχίζουν ακόμη και για ένα ευρώ. Αλλά κι εμείς, όμως, τους ακούμε και λέμε τα δικά μας» δηλώνει η Ιωάννα Ζορμπά. Πίσω από τον πάγκο της κι εκείνη προσδοκώντας ότι η ημέρα θα κυλήσει καλύτερα και ότι θα βγει έστω ένα μικρό μεροκάματο.

«Παλεύουμε με τον καιρό, παλεύουμε και με την υπερφορολόγηση. Νιώθουμε να μας κυνηγάνε και να μας χτυπάνε από παντού. Η καθημερινότητα έγινε δυσκολότερη για όλους κι εμείς, για να αντέξουμε, δεν έχουμε παρά να στηρίξουμε ο ένας το άλλον». Στους πάγκους των λαϊκών μικροπωλητές και καταναλωτές αναστενάζουν.
Φώτο:Ιωάννα Ζορμπά Φωτογράφος:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος