Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 30-10-2015

Κόμματα
Συνάντηση Ιλ Αχμέτ με ΟΕΒΕΣ
Με τον πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών-Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης (ΟΕΒΕΣ) συναντήθηκε ο βουλευτής Ροδόπης από το «Ποτάμι» Ιλχάν Αχμέτ, μετά από αμοιβαία βούληση και των δύο πλευρών για ενημέρωση και προκειμένου να τεθεί ένα σχέδιο πρωτοβουλιών που θα προωθήσει με τον καλύτερο τρόπο τα αιτήματα των επαγγελματο-βιοτεχνών της Ροδόπης στα κέντρα λήψης των αποφάσεων σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο.

Αγορά
Ξάνθη: Η Ομοσπονδία καταγγέλλει κομματικά παιχνίδια με την κρίση
Mε απόφασή του το Δ.Σ., κατά πλειοψηφία, η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης αποφάσισε να μην συμμετάσχει σε οποιαδήποτε μορφή κινητοποίησης είναι έξω από το πλαίσιο που θέτει το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο. Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ξάνθης συντάσσεται με το πλαίσιο και τις κινητοποιήσεις που συγκαλεί η Γενική Συνομοσπονδία (ΓΣΕΒΕΕ).

Αυτοδιοίκηση
Τοποθετείται η κρεμαστή πεζογέφυρα του Κοσύνθου μεταξύ Σαμακώβ και Παλιάς Πόλης
Ένα δύσκολο τεχνικό έργο ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση της πεζογέφυρας του Κόσσυνθου, η οποία συνδέει το συνοικισμό του Σαμακώβ με την Παλιά Πόλη, στη θέση που βρίσκεται το Νησάκι.
Για την τοποθέτησή της χρειάστηκε αρκετά μεγάλη προεργασία στο υπόστρωμα ενώ συνολικά 5 ογκώδεις γερανοί ανέλαβαν την τοποθέτηση των εξαρτημάτων, τα οποία κατασκευάστηκαν σε εργοστάσιο της Καβάλας. Η γέφυρα έχει συνολικό μήκος, σε ευθεία, 40 μέτρων.
Όπως ανέφερε ο πρώην Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Μανώλης Τσεπέλης ήταν ένα πολύ δύσκολο και πολύπλοκο έργο που ολοκληρώθηκε εντός χρονοδιαγράμματος, παρότι φαινόταν αρχικά αδύνατο
Το έργο αναβαθμίζει την επικοινωνία μεταξύ των δύο οικισμών και τις επόμενες μέρες, μαζί με τις συμπληρωματικές παρεμβάσεις, το έργο θα είναι έτοιμο για να παραδοθεί στην τοπική κοινωνία.

Ημερίδα στην Κομοτηνή για την Επιχειρηματικότητα
Ημερίδα με τίτλο «Επιχειρηματικότητα και Ευκαιρίες χρηματοδότησης στη Νέα προγραμματική περίοδο» πραγματοποιούν ο Δήμος Κομοτηνής και η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ροδόπη: Εύφορη Γη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 30Οκτωβρίου στις 12:00 στο Πολυλειτουργικό του Δήμου Κομοτηνής.

Ο Αθανάσιος Σαλαμάνης στο Δημοτικό Συμβούλιο με τον «Σπάρτακο»
Ο Αθανάσιος Σαλαμάνης ως πρώτος επιλαχών θα είναι νέος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη Σπάρτακος, μετά την παραίτηση του Κοσμά Καραΐσκου από το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου.

Κοινωνία
Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες την Κυριακή
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης και Ομάδα Δράσης Ξάνθης ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ θα κάνει διάθεση προϊόντων σε όσους έκαναν παραγγελία.
Η διανομή θα γίνει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 μετά τις 9.00πμ στον ΠΕΡΙΦΡΑΓΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ από το 7 ο Δημοτικό Σχολείο.

Σύλλογοι
Η Αιμοδοσία του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης
Ο Δικηγορικός Σύλλογος , μαζί με το σύλλογο της ΑΓΑΠΗΣ, συμμετέχουν ως συνδιοργανωτές στην αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί αύριο και ώρες 09:00 με 15:00 στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης και στα πλαίσια της σειράς αιμοδοσιών που θα διαρκέσουν από την 30η Οκτωβρίου ως την 10η Νοεμβρίου με τη στήριξη της κινητής μονάδας του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Προβολή ντοκυμαντέρ της Ναόμι Κλάϊν
Στο Στεκι KARDELEN θα γινει η προβολή του ντοκιμαντέρ «THIS CHANGES EVERYTHING» της Naomi Klein, σήμερα στις 20:00 το βράδυ
Θα μπορούσε άραγε η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης να ‘ναι η καλύτερη ευκαιρία που θα ‘χουμε ποτέ για να οικοδομήσουμε έναν καλύτερο κόσμο;
Στο ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται και ο αγώνας που δίνεται στην Β. Χαλκιδική ενάντια στην εξόρυξη Χρυσού , στις Σκουριές!

Πολιτισμός
Ρεσιτάλ πιάνου από το σύλλογος Εκπαιδευτικών ΑΜ-Θ
Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει ρεσιτάλ πιάνου του διακεκριμένου νεαρού Αθηναίου πιανίστα Γιάννη Πουλάκη αύριο και ώρα 8.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Μουσικής Εταιρείας Αλεξανδρούπολης (14ης Μαΐου 121, Αλεξανδρούπολη

Το μυθιστόρημά του Βασίλη Αναστασίου “Au revoir την Παρασκευή στο “Δύο” της Ξάνθης
Τον Βασίλη Αναστασίου και το έξοχο μυθιστόρημά του “Au revoir” παρουσιάζουν σήμερα το βράδυ στις 20.00 το βιβλιοπωλείο “Δύο” και οι εκδόσεις “Τόπος”.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος, Γεωργία Βιολιτζή, η φιλόλογος-αρχαιολόγος Ευδοκία Φανερωμένου και ο συγγραφέας. Συντονίζει ο δημοσιογράφος-διαχειριστής του indexanthi.gr Θοδωρής Μπακάλης.

Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ
Το Σάββατο 31-10-2015, ώρα 9.00 μ.μ., και την Κυριακή 1-11-2015, ώρα 9.00 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Κάτω Πετραλώνων Δήμου Αθήνας η Θεατρική Ομάδα της Πολιτιστικής Κίνησης Ν. Ροδόπης παρουσιάζει το έργο “Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ” του Edward Albee στο πλαίσιο του θεσμού “Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Νέας Ορεστιάδας ….ταξιδεύει στην Αθήνα”
Υπενθυμίζεται πως η Θεατρική Ομάδα της Πολιτιστικής έχει κερδίσει 4 από τα βραβεία του φετινού Φεστιβάλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος