Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 3-11-2015

Πολιτική
Κομοτηνή: Στην αντεπίθεση περνά ο Δ. Χαρίτου
Την αντίθεσή του στην αλλαγή προς τα πάνω των μειωμένων συντελεστών του ειδικού φόρου κατανάλωσης μπύρας στη ζυθοποιία που η παραγωγή της δεν υπερβαίνει τα 200.000 εκατόλιτρα ετησίως εκφράζει με σχόλιο του στο προσωπικό του λογαριασμό στο F/B, ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης, Δημήτρης Χαρίτου. «Αποτελεί δυστυχώς ισχυρό πλήγμα στην μικρομεσαία ελληνική παραγωγή σε όφελος των πολυεθνικών του είδους» αναφέρει και σημειώνει:

«Οι επιπτώσεις μιας τέτοιας ρύθμισης θα είναι σημαντικές στην περιοχή,που δραστηριοποιείται μια ανθούσα ζυθοποιία όπως η Βεργίνα,που,εκτός άλλων,αποκτά χαρακτηριστικά καθετοποίησης,υλοποιώντας πρόγραμμα συμβολαιακής καλλιέργειας κριθαριού βυνοποίησης περί τα 28.000στρέμματα.» Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτου «Ο αντίκτυπος θα είναι ακόμα πιο έντονος σε μια περιοχή που αναζητά μέσα σε δυσκολίες να ξαναβάλει σε κίνηση παραγωγικές μονάδες στη ΒΙ.ΠΕ Κομοτηνής με δυνατότητα δημιουργίας άμεσων θέσεων εργασίας.» Και το σχόλιο του καταλήγει ως εξής: “Άγνοια ,επιπολαιότητα ή πολιτικό λάθος; Όποιο απ΄όλα και αν είναι, απαιτείται άμεσα να αποσυρθεί η τροποποίηση στο νομοσχέδιο………πριν να είναι αργά.»

Δήμος
Κομοτηνή: Διάλογο για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό
Τη δημιουργία ενός τύπου αγοράς (open market) που αφορά πωλήσεις μικροποσοτήτων υλικών αγαθών από πολίτες που τους περισσεύουν κάποια αγαθά προς πολίτες (π.χ. μήλα το χειμώνα, ντομάτες το καλοκαίρι, ζυμωτό ψωμί κλπ) προτείνει η Τοπική Ομάδα Πελίτι Κομοτηνής με αφορμή το διάλογο που ξεκίνησε για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Κομοτηνής 2015-2019. Στις ίδιες παρατηρήσεις τονίζεται ότι «είναι χρήσιμο να τοποθετηθούν μικροί κάδοι ανακύκλωσης σε σημεία κατά μήκος της πλατείας, καθώς τα καλάθια που υπάρχουν είναι γεμάτα σχεδόν αποκλειστικά με ανακυκλώσιμα υλικά.»

Κομοτηνή:Ψάχνουν για καθηγητές
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Κομοτηνής αναζητά καθηγητές ειδικοτήτων: Μαθηματικό (για να διδάξει Mαθηματικά Β Γυμνασίου και Γ Λυκείου) Φυσικό (για Φυσική Α και Β Γυμνασίου, Β και Γ Λυκείου) και Χημικό (για Χημεία Λυκείου).
Oσοι εκπαιδευτικοί ενδιαφέρονται να διδάξουν εθελοντικά, να υποβάλλουν αίτηση εγγράφως ή ηλεκτρονικά στην Δ/νση Κοινωνικών Πολιτικών (τηλ. επικοινωνίας: 2531083344, email: kpkomotinis@gmail.com)

Κοινωνία

Κομοτηνή: Η Λιλιπούπολη αποταμιεύει
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης 31 Οκτωβρίου. Τα παιδιά του Βρεφονηπιακού Σταθμού «Λιλιπούπολη» θα επισκεφθούν το κεντρικό κατάστημα της EUROBANK που βρίσκεται στη κεντρική πλατεία της πόλης μας την Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 10.45΄.

Κομοτηνή:Προσφυγική κρίση

Εσπερίδα για την προσφυγική κρίση με τίτλο: “Προσφυγική κρίση : Προκλήσεις για την Ελλάδα και για την ΕΕ” θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 17.00, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Κομοτηνής .
Την εκδήλωση διοργανώνουν το τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης ΔΠΘ και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής με την υποστήριξη των Νέων Ευρωπαίων Φεντεραλιστών (JEF) Κομοτηνής.

Παιδεία

Μετεγγραφές φοιτητών
Από σήμερα έως τις 13 Νοεμβρίου οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής .
Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν.

Πολιτισμός
Κομοτηνή: «Ροσσινιάδα» στο ΔΗΠΕΘΕ
Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Κομοτηνής σε συνεργασία με την ΣΥΝ ΠΛΗΝ ΙΣΟΝ παρουσιάζει στην παιδική της σκηνή το έργο «ΡΟΣΣΙΝΙΑΔΑ».
Μια εισαγωγή στο μαγικό κόσμο της όπερας για παιδιά κάθε ηλικίας! Θα δοθούν δύο παραστάσεις κοινού την Κυριακή 8 και 22 Νοεμβρίου 2015 στις 7 το απόγευμα στο ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής. Για κρατήσεις θέσεων επικοινωνήστε στο τηλ. 2531037770.

Ξάνθη: Έρως ανίκατε μάσαν
Τον συγγραφέα Αύγουστο Κορτώ φιλοξενούν στην Ξάνθη και παρουσιάζουν το νέο του βιβλίο με τίτλο, «Έρως ανίκατε μάσαν» το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το βιβλιοπωλείο «Σπανίδης» και οι εκδόσεις «Πατάκης», φιλοξενούν στην Ξάνθη . Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί Την Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015, στις 19:30. Η βιβλιοπαρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, στην Καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, στην Ξάνθη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ξάνθη: Ώρα για μάθημα
Τμήματα Αρχαίων Ελληνικών (για ενήλικες και Ιστορίας/Λαογραφίας Θράκης με διδάσκοντα τον καθηγητή Θανάση Μουσόπουλο, Φιλόλογο-Συγγραφέα.

Το κεντρικό θέμα των μαθημάτων κατά το νέο ακαδημαϊκό έτος 2015 – 2016 θα είναι: Ο Φιλοσοφικός Λόγος από τους Προσωκρατικούς ως τη νεότερη ελληνική φιλοσοφική διανόηση.

Τα μαθήματα των Αρχαίων Ελληνικών για ενηλίκους πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 18:15-20:00 και Ιστορίας Λαογραφίας της Θράκης στις 20:15-21:00 στο αναγνωστήριο «Κυριάκος Σταματιάδης» της βιβλιοθήκης του Ιδρύματος στην καπναποθήκη «Π», στην οδό Καπνεργατών 9, Ξάνθη

Αστυνομικό Δελτίο Ειδήσεων
Σύλληψη μεταναστών και διακινητών
Συνελήφθησαν σε Επαρχιακή Οδό της Ροδόπης και στην Εθνική Οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, τρεις (3) διακινητές, ένας 32χρονος υπήκοος Συρίας, ένας 60χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 48χρονος ημεδαπός, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 32χρονο να οδηγεί ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφερε παράνομα στην ενδοχώρα είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες και τους άλλους δύο δράστες, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να προπορεύονται από το όχημα του 32χρονου, λειτουργώντας ως προπομπός για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.

Κομοτηνή:Σύλληψη για παράνομη οπλοκατοχή
Συνελήφθη στην Κομοτηνή 53χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή ναρκωτικών. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής.

Καιρός
Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα ανατολικά, ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο και χαμηλές ελάχιστες θερμοκρασίες στα βόρεια ηπειρωτικά περιμένουμε σήμερα Τρίτη.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος