Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 26-10-2015

Πολιτική
Π Ρήγας: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να μείνει δίπλα στην κοινωνία»

«Θέλουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει κοντάς τις κοινωνικές ομάδες. Αυτή θα είναι και η νίκη της Αριστερής κυβέρνησης που το έργο της θα έχει κοινωνικό πρόσημο και θα αποτελέσει την ατμομηχανή των αλλαγών στην πολιτική της λιτότητας και σε άλλα κράτη της ΕΕ».
Με αυτή τη δήλωση ξεκίνησε την τοποθέτησή του χθες στην Κομοτηνή, όπου βρέθηκε και παραχώρησε συνέντευξη τύπου ο νέος Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας.
Επανέλαβε την δέσμευση της κυβέρνησης για την παραγωγική ανασυγκρότηση, υπογράμμισε πως καταβάλλεται προσπάθεια για να μην επιβαρυνθούν οι Αγρότες, ενώ χρωστούμενα του ΕΛΓΑ θα δοθούν μέσα στο Νοέμβρη.
Χαρακτήρισε τομή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα τις τηλεοπτικές άδειες, ενώ για τους πλειστηριασμούς ξεκαθάρισε πως δεν θα αφορούν του μη έχοντες, αλλά τους πολλά κατέχοντες.
Χθες το απόγευμα ο κ. Ρήγας πραγματοποίησε ομιλία στο Επαγγελματικό και Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Ροδόπης με θέμα, «Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι πολιτικές εξελίξεις».
Ωστόσο, σήμερα ο κ. Ρήγας θα επισκεφθεί την Ξάνθη και θα μιλήσει στο Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

Οικονομία
Πρόγραμμα Ενίσχυσης Ρευστότητας ΜΜΕ
Ανακοινώθηκε η προδημοσίευση για το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» με αριθμό ωφελούμενων 12.700 άτομα/επιχειρήσεις. Η προδημοσίευση έχει ήδη αναρτηθεί στο site του ΟΑΕΔ και το σύστημα αναμένεται να ανοίξει το πρώτο 15νθήμερο του Νοεμβρίου. Η ακριβής ημερομηνία θα ανακοινωθεί μαζί με τη δημόσια πρόσκληση η οποία θα εξειδικεύει τους τελικούς όρους και τις προϋποθέσεις μετά την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Σε δήλωσή του ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδιος για θέματα ΕΣΠΑ, Αλέξης Χαρίτσης τόνισε: «Στόχος μας είναι η ενίσχυση της ρευστότητας και η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν κυρίως οι νέοι άνθρωποι σε δύσκολες συνθήκες, προσφέροντας μια ευκαιρία δημιουργίας σε όλους».

Υγεία
Παγώνουν για ένα χρόνο οι μετακινήσεις νοσηλευτών και επικουρικών γιατρών
Παγώνουν για ένα χρόνο οι μετακινήσεις των υπόλοιπων 4 νοσηλευτριών που εμπίπτουν στις διατάξεις του μνημονιακού νόμου και προβλέπει τις μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο ακόμη και στην παραμεθόριο περιοχή, όπως επίσης και των επικουρικών γιατρών.
Αυτή τη δέσμευση απέσπασαν η επιτροπή των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής, σε συναντήσεις που είχαν στο υπουργείο Υγείας, όπου τους συνόδευσαν και οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ της Ροδόπης.
Για τις μετακινήσεις των 9 νοσηλευτριών που ήδη έγιναν, ερευνώνται τρόποι κάλυψης των κενών θέσεων με εργαζόμενους που επιθυμούν να επιστρέψουν στον τόπο καταγωγής τους στην Κομοτηνή.
Εξ άλλου σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη τύπου στο Νοσοκομείο από τον πρόεδρο του ΜΕΤΑ Υγειονομικών, με την παρουσία εκπροσώπου της ΠΟΕΔΗΝ Παναγιώτη Παντελή και με την παρουσία του Συλλόγου των Εργαζομένων.

Ανοίγουν τα ηλεκτρονικά ραντεβού στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης
Το Νοσοκομείο ενημερώνει ότι τα ραντεβού στα Τακτικά Εξωτερικά και Απογευματινά Ιατρεία για το μήνα Νοέμβριο θα είναι διαθέσιμα μεταξύ 15:00 και 17:00 μ.μ.
Οι πολίτες μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους με ηλεκτρονικό τρόπο :
Κατευθείαν από την εφαρμογή του Νοσοκομείου E@IATREIA με χρήση του email τους, ή του κινητού τους τηλεφώνου ή του λογαριασμού τους στο facebook
Σημειώνεται πως η καινοτομία για το μήνα αυτό είναι τα ραντεβού που βρίσκονταν σε λίστα αναμονής για τον Οκτώβριο 2015, θα μεταφερθούν αυτόματα στον επόμενο μήνα.
Τέλος επισημαίνεται ότι για την καλή λειτουργία της υπηρεσίας των ραντεβού, οι πολίτες που δε σκοπεύουν να προσέλθουν στο ραντεβού τους, «οφείλουν» να το ακυρώνουν μέσω της γνωστής διαδικασίας, ώστε να δίνεται η ευκαιρία σε κάποιον άλλο συμπολίτη να επισκεφθεί το γιατρό του.

Σαρανταοκτάωρη απεργία των Φαρμακοποιών από σήμερα
Ξεκινούν από σήμερα απεργιακές κινητοποιήσεις οι Φαρμακοποιοί για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη. Κάθε δύο ώρες θα υπάρχουν Φαρμακεία που θα εναλλάσσονται και θα εξυπηρετούν το κοινό.
Για το δίωρο 8-10 ανοικτό θα είναι το Φαρμακείο Αντωνιάδη στην οδό Μπακάλμπαση 13 τηλ. 25310 27 020

Εκπαίδευση
Στις τάξεις τη Δευτέρα οι δάσκαλοι στα μειονοτικά σχολεία
Με την κύρωση των πινάκων κατάταξης των αναπληρωτών εκπαιδευτικών της ΕΠΑΘ Ξάνθης, λήγει ουσιαστικά το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών του κλάδου ΠΕ 73 για το μειονοτικό πρόγραμμα των μειονοτικών δημοτικών σχολείων.
Οι σχετικοί πίνακες κυρώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας κυρώθηκαν και απεστάλησαν προς τις διευθύνσεις εκπαίδευσης προκειμένου οι αναπληρωτές να αναλάβουν υπηρεσία τη Δευτέρα στα κατά τόπους σχολεία, συμφώνα με την ανακοίνωση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ. Ζεϊμπέκ

Μονοήμερο σεμινάριο για τα μανιτάρια του ΚΠΕ Μαρώνειας
Το ΚΠΕ Μαρώνειας, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», Πράξη: «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», διοργανώνει μονοήμερο σεμινάριο με θέμα:
«Γνωρίζοντας τα άγρια μανιτάρια της Ροδόπης».
Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και από ώρα 8:30 έως 17:30 στο Δάσος Οργωμένου και στη Στρύμη.
Το σεμινάριο έχει ως στόχο να γνωρίσουν οι επιμορφούμενοι τον κόσμο των μανιταριών και συγκεκριμένα τον υπέργειο και υπόγειο μυκητολογικό πλούτο της Ροδόπης, μέσα από δράσεις συλλογής, κατάταξης και ταυτοποίησης των ευρημάτων.
Στο σεμινάριο μπορούν να συμμετάσχουν μέχρι 70 άτομα, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Δηλώσεις συμμετοχής έως την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 συμπληρώνοντας την ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ φόρμα.
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε τηλεφωνικά με το ΚΠΕ Μαρώνειας καθημερινά στο 25330 22596 ή επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας www.kpemaronias.gr

Κόμματα

Αύριο το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ
Το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που είχε προγραμματιστεί την περασμένη Πέμπτη στην Κομοτηνή, μεταφέρθηκε λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων για αύριο Τρίτη στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.
Όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής το μέλος του ΠΑΜΕ Νίκος Βαργεμίδης, έως τις 12 Νοέμβρη που έχει προγραμματισθεί η πανελλαδική απεργία, θα γίνονται κινητοποιήσεις και ενημερώσεις στα πρωτοβάθμια σωματεία από το ΠΑΜΕ.

Αγορά
Πρωτοβουλία ΕΒΕ για αγώνα ενάντια στα μέτρα της κυβέρνησης
Το Επιμελητήριο Ξάνθης σε συνεργασία με τους παραγωγικούς φορείς του Νομού σήμερα και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του επιμελητηριακού κτιρίου συγκαλεί ανοιχτή συγκέντρωση όλων των επιχειρήσεων- μελών του και των Σωματείων της ΟΕΒΕ Ν. Ξάνθης ώστε να συντονιστούν και να συναποφασίσουν για το πώς θα αντιδράσουν στην οικονομική «λαίλαπα» η οποία πλήττει τον τόπο.

Την Τρίτη η Λαϊκή Αγορά Γενισέας
Ο Δήμος Αβδήρων με ανακοίνωση γνωστοποιεί στους Καταναλωτές, τους Παραγωγούς και τους Μικροπωλητές ότι λόγω της αργίας της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου η λειτουργία της Λαϊκής αγοράς Γενισέας μεταφέρεται αύριο την Τρίτη και μεθαύριο την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015.

Πολιτισμός
Τα Πολιτιστικά δίκτυα είναι η προοπτική που πρέπει να έχει ο κάθε φορέας για την επιβίωση του
Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιφερειακής Πολιτιστικής Πολίτικης και Φεστιβάλ του Υπουργείου Πολιτισμού Ιωάννης Ανδρέου ,τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Κομοτηνής πως τα Πολιτιστικά Δίκτυα είναι η προοπτική ,που πρέπει να έχει ο κάθε φορέας για την επιβίωση του.
Ο κ. Ανδρέου βρέθηκε στην περιοχή της Ξάνθης, ως προσκεκλημένος της ΦΕΞ ,για να παρακολουθήσει το φεστιβάλ .
Κάνοντας μια αποτίμηση των εκδηλώσεων από την πλευρά του ,επισήμανε ότι του έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η ποιότητα των εκδηλώσεων και η προσπάθεια να διατηρηθεί αυτή η ποιότητα ,η ζεστασιά και το μεράκι των ανθρώπων που διοργανώνουν το φεστιβάλ και έχει γίνει μέρος της ζωής τους.
Ο κ. Ανδρέου τόνισε επίσης η προσπάθεια δημιουργίας πολιτιστικών δικτύων είναι ακόμα σε επίπεδο αναζητήσεις και ενημερώσεις των φορέων στην περιφέρεια ,η ΦΕΞ λειτουργεί ακριβώς ως ένα δίκτυο όπως το σκεφτόμαστε και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα πολύ κάλο παράδειγμα λειτουργείας για τα μελλοντικά πολιτιστικά δίκτυα».
Αθλητική Ενημέρωση
Επίσκεψη σε σχολεία της Σκόντα Ξάνθη

H ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ σε συνεργασία με τον ΠΣΑΠ επισκέφθηκε την Παρασκευή το 7ο Γυμνάσιο Ξάνθης και το Γυμνάσιο Ερασμίου. Οι επισκέψεις στα σχολεία πραγματοποιήθηκαν πριν και μετά την πρωινή προπόνηση της ομάδας, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης της ξανθιώτικης ΠΑΕ και προκειμένου να ενισχυθεί με τον τρόπο αυτό η πανελλήνια εκστρατεία του Πανελλήνιου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών κατά του ρατσισμού, της βίας και του doping, με στόχο τη διαμόρφωση του μελλοντικού αθλητή και φιλάθλου.
Στο πλαίσιο αυτών των επισκέψεων διανεμήθηκε από τον ΠΣΑΠ δωρεάν ενημερωτικό και αθλητικό υλικό, όπως μπάλες ποδοσφαίρου και αναμνηστικά με τα κεντρικά συνθήματα της εκστρατείας του ΠΣΑΠ, που είναι τα εξής: «βάλε ΤΕΡΜΑ στη βία», «λέμε ΟΧΙ στο ρατσισμό» και «Γίνε Δότης Μυελού Των Οστών».
Η εκστρατεία του Π.Σ.Α.Π. στα σχολεία έχει ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2015, συνεχίζεται με απόλυτη αποδοχή της σημασίας και της αξίας αυτής της προσπάθειας που αποσκοπεί στη δημιουργία καλύτερων ποδοσφαιριστών και φιλάθλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος