Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 26-08-2015

Κόμματα-Πολιτική
Επιθυμία Ιλχάν Αχμέτ για επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του Ποταμιού στη Ροδόπη
Με ανάρτησή του στη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος στις εκλογές του Ιανουαρίου στη Ροδόπη, Ιλχάν Αχμέτ, ανακοίνωσε ότι θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στους επικείμενες εκλογές.


Συνεδριάζει η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης

Συνεδριάζει το μεσημέρι στις 3 μ.μ. η Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης με δύο θέματα στην ημερήσια διάταξη,
Χορήγηση άδειας λειτουργίας μουσικής σε δημόσια κέντρα που προβλέπεται από τις αστυνομικές διατάξεις και χορηγούνται σύμφωνα με την σχετική υγειονομική διάταξη και,
Προέλεγχος καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Τεστ “Παπανικολάου” στο δήμο Τοπείρου
Από το γραφείο τύπου του δήμου Τοπείρου ανακοινώθηκε ότι και σε καθημερινή βάση, κατά τις ώρες 07.00-15.00, στο Κέντρο Υγείας Αβδήρων θα βρίσκεται Μαία, η οποία θα κάνει τεστ “Παπανικολάου” σε όσες κυρίες του δήμου Τοπείρου το επιθυμούν, ακόμα και χωρίς ραντεβού.
Πολιτισμός
Ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις του πρώτου Φεστιβάλ Via Egnatia.
Το πρώτο φεστιβάλ στο δρόμο της Εγνατίας-Via Egnatia- της ΑΜ-Θ, είναι γεγονός και ξεκινάει σήμερα και θα διαρκέσει έως τις 26 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με τη φιλοσοφία που διέπει το νέο φεστιβάλ ακουμπά πάνω στη διαδρομή και στα αποτυπώματα της ιστορίας επί της Αρχαίας Εγνατίας Οδού, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα πολιτισμικά στοιχεία του κάθε νομού ξεχωριστά, σε ολόκληρη την Ανατολική Μακεδονία-Θράκη.
Συγκεκριμένα οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν, μουσική, τέχνη, πολιτισμό, αθλητισμό, παράδοση και γεύσεις.
Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει σήμερα από τη Δράμα.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες.

“Παραμύθι χωρίς όνομα» με την σκηνοθετική υπογραφή της Κάρμεν Ρουγγέρη
Την παιδική παράσταση «Παραμύθι χωρίς όνομα», της Πηνελόπης Δέλτα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μικροί και μεγάλοι, σήμερα στο θερινό ΔΗΠΕΘΕ στις 9 το βράδυ.
Τη σκηνοθεσία υπογράφει η σύγχρονη νεράϊδα των παιδιών και πετυχημένη σκηνοθέτης παιδικών παραστάσεων, Κάρμεν Ρουγγέρη.
Πρόκειται για ένα έντεχνο παραμύθι, όπου η πατρίδα και τα δεινά της μεταφέρονται με έναν εύληπτο και μαγικό τρόπο.

Κονσέρτο «Από την Αδριανούπολη στην Ξάνθη» με το κουιντέτο του Trakya University Ensemble
Σήμερα στις 9:30 μ.μ. στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ θα δοθεί Κονσέρτο με τον τίτλο «Από την Αδριανούπολη στην Ξάνθη» με το κουιντέτο του Trakya University Ensemble
Το σύνολο, ιδρύθηκε το 2007 κι αποτελείται από καθηγητές του Πανεπιστημίου της Ανδριανούπολης. Έχει δώσει πολλά κονσέρτα τόσο στο εσωτερικό της χώρας αλλά και στο εξωτερικό. Το τελευταίο κονσέρτο στην Ελλάδα ήταν τον προηγούμενο χρόνο στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και είχε πολύ μεγάλη απήχηση. Με δύο βιολιά, μία βιόλα, ένα τσέλο και ένα κοντραμπάσο, αυτό το έγχορδο κουιντέτο έχει ένα μεγάλο εύρος ρεπερτορίου από την κλασική έως την μοντέρνα μουσική.
Την οργάνωση του κονσέρτου έχει η ΦΕΞ -Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης

Τα παιδιά ζωγραφίζουν την παλιά πόλη
Επίσης σήμερα στις 19.00 μ.μ. στο Λαογραφικό & Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης, στην αυλή με τα χαμάμ τα παιδιά ζωγραφίζουν στην παλιά πόλη.
Κάθε χρόνο το εργαστήριο ζωγραφικής της ΦΕΞ καλεί τους μικρούς του φίλους να ζωγραφίσουν στην αυλή με τα χαμάμ,
με την καθοδήγηση του εκπαιδευτή, γνωρίζουν τον χώρο των εικαστικών τεχνών, χρησιμοποιώντας παραδοσιακά αλλά και σύγχρονα μέσα.
Στο τμήμα οι μικροί ζωγράφοι θα γνωρίσουν ακόμη την τέχνη και την τεχνική της φωτογραφίας, χαρακτικής, γλυπτικής.

Aθλητική Ενημέρωση

Μεταγραφή από τη Μπαρτσελόνα ετοιμάζει η Σκόντα Ξάνθη
Πολύ κοντά στον μεσοεπιθετικό Ντάνι Νιέτο βρίσκεται η Σκόντα Ξάνθη , θέλοντας να ενισχύσει και άλλο την επιθετική της γραμμή. Ο 24χρονος ποδοσφαιριστής ανήκει στη Μπαρτσελόνα και την περασμένη χρονιά αγωνίστηκε δανεικός στην Εϊμπαρ. Η μεταγραφή του Ισπανού μεσοεπιθετικού που αγωνίζεται στα άκρα , ίσως ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα.
Υπέγραψε ο Μπαϊκαρά
Με τον καλύτερο τρόπο ολοκλήρωσε τις μεταγραφές παικτών άνω των 24ων ετών ο Πανθρακικός . Η ομάδα της Κομοτηνής θα έχει και του χρόνου στις τάξεις της τον Ντενίζ Μπαικαρά, που υπέγραψε συμβόλαιο διαρκείας ενός έτους . Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής μετά την υπογραφή του , δήλωσε χαρούμενος που θα είναι ξανά στην ομάδα και θα κάνει τα πάντα για να τη βοηθήσει να πετύχει τους στόχους της . Ο Μπαϊκαρά έχει συνολικά 171 συμμετοχές με τον Πανθρακικό, με τον οποίο έχει πετύχει 10 τέρματα σε όλες τις διοργανώσεις.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος