Κομοτηνή: ΕΡΤ Ειδήσεις 1-12-2015

Κομοτηνή:Πληρωμή ενιαίας ενίσχυσης την Παρασκευή
Την Τετάρτη αναρτάται ο πίνακας με τα δικαιώματα, ανά ΑΦΜ, και την Παρασκευή ξεκινάει η πληρωμή της βασικής ενίσχυσης χωρίς καθυστέρηση, παρότι είναι η πρώτη χρονιά της νέας ΚΑΠ.

Αυτό τόνισε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, αναφερόμενος στην καταβολή των αγροτικών ενισχύσεων.
Ταυτόχρονα ο υπουργός σημείωσε πως έχουν νοικοκυρευτεί όλες οι παλιές εκκρεμότητες που υπήρχαν ακόμα και από το 2008 και μέχρι τις 15 Δεκέμβρη θα πληρωθούν όλες οι παλιές οφειλές μέχρι και του 2014.
«Υπολογίζουμε ότι μέχρι τα μέσα του Δεκέμβρη, θα κατευθυνθούν στην ελληνική περιφέρεια, στους αγρότες, πάνω από 1,2 δις. ευρώ που θα είναι μια ανάσα για όλη την ύπαιθρο, για όλη την οικονομία», σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Αποστόλου.

Κόμματα
Ξάνθη:Ενίσχυση με προσωπικό και δικαστικούς στο Ειρηνοδικείο
Ενισχύεται με επιπλέον προσωπικό το Ειρηνοδικείο Ξάνθης, όπως προκύπτει από την απάντηση σε κοινοβουλευτική ερώτηση Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης
Πιο συγκεκριμένα, στο Ειρηνοδικείο προβλέπονται νέες Έξι (6) οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων του κλάδου Γραμματέων και δύο (2) υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου του κλάδου Διοικητικών Γραμματέων. Μία (1) οργανική θέση δικαστικού υπαλλήλου του κλάδου Επιμελητών Δικαστηρίων.
Επιπροσθέτως, είχε ζητηθεί μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα του Ο.Α.Ε.Δ. η ενίσχυση του Ειρηνοδικείου Ξάνθης με τρία (3) άτομα κατηγορίας ΔΕ του κλάδου «Διοικητικών Γραμματέων».
Τέλος γίνεται γνωστό πως βρίσκεται σε εξέλιξη διαγωνισμός για το διορισμό επιπλέον Ειρηνοδικών,

Ξάνθη: Στη Βουλή στέλνει ο ΣΥΡΙΖΑ τις βλάβες της ΔΕΥΑΞ
Τις δύο εκδοχές που παρουσιάζονται από τη νυν και την πρώην Διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Ξάνθης αναφορικά με το δίκτυο ύδρευσης επισημαίνουν με ερώτησή τους προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Περιβάλλοντος οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Γιαννακίδης Στάθης,Ζεϊμπέκ Χουσεΐν,Στογιαννίδης Γρηγόρης. Με αφορμή τις πολυσυζητημένες δηλώσεις του Προέδρου της Επιχείρησης περί «απαρχαιωμένου δικτύου», στο οποίο αποδίδει τις καθημερινές πολύωρες διακοπές και βλάβες, οι τρεις βουλευτές ανασύρουν έγγραφο της ΔΕΥΑΞ μετά από παλαιότερη ερώτηση, του 2014, στο οποίο η τότε διοίκηση ανέφερε ότι το δίκτυο έχει αντικατασταθεί σε ποσοστό 95% από σωλήνες PVC και πολυαιθυλενίου και πως δεν υπάρχει πρόβλημα. Στην ερώτησή τους οι τρεις βουλευτές του νομού ζητάνε να πληροφορηθούν σε ποιους παράγοντες οφείλονται οι διαρκείς βλάβες και με ποιο τρόπο θα αποκατασταθεί η ομαλή υδροδότηση στην πόλη.

Εκπαίδευση
Κομοτηνή: Η ΕΛΜΕ στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής για τα κενά
Σε κατάθεση προσφυγής στο Πρωτοδικείο Κομοτηνής προέβη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ροδόπης, καταγγέλλοντας τα κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ακόμη και σήμερα, δυόμισι μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους.

Πίνακας « Να είσαι ο εαυτός σου»
Με τον τίτλο «ο Πίνακας» τα παιδιά της περσινής Τετάρτης τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Πάμε σινεμά» του υπουργείου Παιδείας.
Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που επιχειρεί να μυήσει τα παιδιά από την Τετάρτη τάξη του Δημοτικού και μετά στην μαγεία του κινηματογράφου, παράγοντας παράλληλα και μια δική τους ταινία με το μήνυμα που θέλουν να εκπέμψουν.
Τα παιδιά αποφάσισαν να ασχοληθούν με τον σχολικό εκφοβισμό και διεκδικούν το πρώτο βραβείο κοινού.
Σύμφωνα με την Δασκάλα που επιμελήθηκε την ταινία μικρού μήκους μαζί με τα παιδιά, Στέλλα Μπομποτά, τα παιδιά απόλαυσαν την διαδικασία και αποφάσισαν να δείξουν σε όλους πως μόνο συλλογικά αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.
Παράλληλα κάλεσε το κοινό να δει την ταινία διάρκειας 8 λεπτών πληκτρολογώντας στο διαδίκτυο « Πάμε σινεμά» και πατώντας στα βιντεο των ταινιών, όπου ο καθένας μπορεί να τις δει και να ψηφίσει, την καλύτερη γι’ αυτόν.

Αυτοδιοίκηση
Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης
Ο Δήμαρχος Ξάνθης, Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, μαζί με τα παιδιά και με τους εργαζόμενους, στόλισε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Β. Ελλάδος) μέσα σε ένα κλίμα ιδιαίτερα ζεστό και γεμάτο από συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης.Ο Δήμαρχος Ξάνθης, συνεχάρη όλο το προσωπικό του παραρτήματος για την προσφορά, την αγάπη, αλλά και την αμέριστη συμπαράσταση τους στα παιδιά και δήλωσε ότι στέκεται πάντα στο πλευρό τους.

ΔΠΘ
Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας
Την ερχόμενη Τρίτη 8 Δεκεμβρίου από τις 09:30-13:30, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. στην Πανεπιστημιούπολη Κομοτηνής, θα διοργανωθεί για 17η συνεχή χρονιά η Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας. Στόχος είναι η συγκέντρωση το δυνατόν περισσοτέρων φιαλών αίματος. Αποδέκτης όλων των φιαλών θα είναι η τράπεζα αίματος του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου Κομοτηνής.
Τη διοργάνωση της Ημέρας Εθελοντικής Αιμοδοσίας ανέλαβε για μία ακόμη χρονιά η Ειδικότητα του Αθλητικού Τουρισμού και Αναψυχής του Τ.Ε.Φ.Α.Α., Δ.Π.Θ..

Σύλλογοι
Εκδήλωση των Φίλων του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης
Στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας των ατόμων με ειδικές ανάγκες, οι Φίλοι του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης προσκαλούν το κοινό αύριο το απόγευμα στις 17.00 μ.μ. στην «Ξανθίππη», «σε ένα ευχάριστο απόγευμα για την ενίσχυση των δράσεων του παραρτήματος Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης (πρώην Ψυχολογικό Κέντρο Ξάνθης).

Πολιτισμός
Άλλη μια σπουδαία βραδιά στο “Δύο”της Ξάνθης με τον συγγραφεα Γιάννη Ατζακά
Για άλλη μια φορά αιχμαλώτισε το κοινό της Ξάνθης ο σπουδαίος συγγραφέας Γιάννης Ατζακάς, που στο βιβλιοπωλείο “Δύο” με αφορμή το βιβλίο του “Φως της Φονιάς”.
Ο δημοσιογράφος Σαμή Καραμπουγιούκογλου μίλησε συνολικά για το έργο του συγγραφέα και αποτύπωσε ανάγλυφα το φόντο του τελευταίου βιβλίου, ενώ η σύζυγος του Γιάννη Ατζακά διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο.
Ο δε συγγραφέας μάγεψε το κοινό με μνήμες, σχόλια και επεξηγήσεις για το έργο του και για το ιστορικό πλαίσιο από τον εμφύλιο πόλεμο μέχρι τις μέρες μας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος