Κομοτηνή: Έντονος προβληματισμός στους Δήμους

Τα σημαντικά λειτουργικά, θεσμικά και οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τους Δήμους της περιφέρειας, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση α’ βαθμού στο σύνολο της θέτουν επί τάπητος οι αιρετοί μου μιλούν στην ΕΡΑ Κομοτηνής. Χαρακτηριστικό τέτοιο παράδειγμα ο πρώην δήμαρχος Καβάλας Κώστας Σιμιτσής. Από την Κομοτηνή όπου βρέθηκε, λόγω των υποχρεώσεων του στην ΠΕΔ Αν. Μ. Θράκης, τόνισε πως τόσο η Τ.Α., όσο και η ΠΑ είναι «οι μοναδικοί πυλώνες που μπορούν να κρατήσουν την Ελλάδα όρθια και να παράγουν έργο».

Σύμφωνα με τον έμπειρο αιρετό «η ριζική αναδιάρθρωση των πάντων που επέλεξε η κυβέρνηση δεν οδηγεί πουθενά». Όσον αφορά στο θέμα της χρηματοδότησης των ΟΤΑ τόνισε πως «Δεν μπορεί να περπατήσει η Τ.Α. χωρίς πόρους, αλλά και πού να τους βρει;» προέτρεψε μάλιστα την κυβέρνηση να αφήσει την Τ.Α. ανεμπόδιστα να βρει πόρους και όχι να βάζει εμπόδια, όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Αναφερόμενος στο χωροταξικό τόνισε πως κανείς δεν δείχνει το παραμικρό ενδιαφέρον. Μίλησε για 5 δις απώλεια από την μη παράταση του ΕΣΠΑ, αλλά και για κλίμα απαισιοδοξίας κι απογοήτευσης που έχει δημιουργηθεί στις τάξεις των πολιτών με τον κόσμο «να κλείνεται στο καβούκι του και τους δημάρχους να προτιμούν να επιλύουν τα προβλήματα της καθημερινότητας των πολιτών.»
Φώτο: Κώστας Σιμιτσής Φωτογράφος: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος